20 november 2012  |  Turn Team Heren

TURNERS TOOS NEDERLANDS KAMPIOEN

Op 17 en 18 november werd in Almere de Nationale Team Cup voor heren georganiseerd, de Nederlandse Kampioenschap herenturnen voor clubteams. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen presteerde prima en werd in de categorie Jeugd / Junior I – 7 kampioen van Nederland.

Het ETEC TOOS Turn Team was met maar liefst zes teams vertegenwoordigd tijdens deze teamkampioenschappen. In categorie Instap 10 kwamen Wouter de Jong, Nils Eriks, Victor Moons en gastturner Jelle Aantjes (Velocitas Gouda) in actie. Deze jonge mannen (8 / 9 jaar) deden het prima en kwamen uit op een mooie 11e plaats.

Categorie Pupil 8 was het strijdtoneel voor het TOOS team, bestaande uit Jelle Jacobs, Davey Qualm, Roeland Sleijpen en Michael Stam. Ook deze heren lieten zich van hun beste kant zien, en mogen zeer tevreden zijn met hun 7e plaats.

In de gecombineerde categorie Jeugd / Junior I – 7 had het ETEC TOOS Turn Team twee teams ingeschreven. Team 1 bestond uit Luc Verwijs, Niels van der Sluis, Stefano van Kesteren en gastturner Pieter Kuin (Velocitas Gouda). Deze heren hebben net de overstap gemaakt naar de keuze oefenstof, en hadden derhalve nog weinig ervaring op dit niveau. Ze presteerden echter boven verwachting en kwamen uit op een uitstekende 10e plaats.

In team 2 turnden Bart Kerkhoven, Wessel van den Berg, Pim Luiten en Laurens de Vries. Deze heren zijn al meer ervaren op dit niveau en lieten dit ook zien. Bijzonder constant en zonder fouten turnden ze een dijk van een wedstrijd. Met ruim verschil werd de Nationale Titel in de wacht gesleept.

Ook in de gecombineerde categorie Junior II / Senior 4 kwamen twee teams uit van het ETEC TOOS Turn Team. In team 1 deden de drie junioren Daan Koedoot, Jari van der Eijk, Erik Koppenaal en senior Bas van Agten mee. Het was zeker geen perfecte wedstrijd, met hier en daar wat foutjes. Echter gold dit ook voor de tegenstanders, waardoor dit team een bronzen plak in de wacht wist te slapen.

Team 2 was door een blessure op het laatste moment gewijzigd. Naast Menno Versluis, Richard Nobel, Farenty van Staveren en Wouter de Graaff, maakte ook hoofdtrainer Anton Stoter deel uit van dit team. Hij kwam uit op drie van de zes toestellen. Ook in dit team werden er diverse steekjes laten vallen, en moest er genoegen worden genomen met een 10e plaats.

Een mooie start van het seizoen van het ETEC TOOS Turn Team, met een gouden en bronzen medaille en overall een vijfde plaats in het medailleklassement!