28 januari 2015  |  Turn Team Heren

TURNERS TOOS IN DE PRIJZEN

TURNERS TOOS IN DE PRIJZEN

Zaterdag 24 januari werd in Alphen het eerste deel van de regionale kampioenschappen herenturnen georganiseerd. De heren van het ETEC TOOS Turn Team kwamen zeer goed voor de dag met vijf maal goud, twee maal zilver en twee maal brons.

Vier TOOS turners maakten hun debuut bij een officiële turnwedstrijd: Auke de Lange, Damian Rook, Naud van Egmond en Niels Romijn kwamen in actie in categorie Benjamin 10. Deze jonge mannen lieten zich van hun beste kant zien. Niels werd 14e, Damian 9e, Auke 6e en Naud mocht zeer verrassend naar het podium om een bronzen medaille in ontvangst  te nemen! Victor Moons turnde een ijzersterke wedstrijd in categorie Instap 9 en miste maar net het podium met een zeer knappe vierde plaats.

Michael Stam en Davey Qualm turnden in categorie Jeugd 8 een goede wedstrijd. Ze konden echter geen aanspraak maken op het podium: Michael eindigde als 10 en Davey werd 7e.

Stefano van Kesteren van het ETEC TOOS Turn Team kwam uit in categorie Junior I – 5. Voor het eerst in deze hogere categorie deed hij het erg goed. Een tweede plaats was hiervoor een mooie beloning.

Roeland Sleijpen komt uit Zevenhuizen en turnt ook bij TOOS. Hij turnde een zeer sterke wedstrijd in categorie Jeugd 7 en werd overtuigend regionaal kampioen! Niels van der Sluis vertoonde zijn kunsten in categorie Junior I – 6 en werd 8e.

In categorie Senior 4 kleurde het podium TOOS geel: Bas van Agten pakte de titel en teamgenoot Farenty van Staveren pakte het zilver. Het ETEC TOOS Turn team veroverde ook de titel in categorie Senior 5 in de persoon van Richard Nobel. Swen van Diggele kwam uit op een 5e plaats.
Pim Luiten deed mee in categirie Junior II – 5 en miste net het podium: hij werd vierde. Bart Kerkhoven werd regionaal kampioen in categorie Junior II – 4.
Tenslotte pakte TOOS turner Jari van der Eijk de titel in categorie Senior 3. Zijn teamgenoot Daan Koedoot eindigde als 3e.