12 maart 2013  |  Turn Team Heren

Turner Erik Koppenaal pakt GOUD

Zaterdag 9 maart werden in Alkmaar de eerste kwartfinales herenturnen georganiseerd, op weg naar de Nederlandse Kampioenschappen. Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team behaalde het goud en plaatste zich hiermee overtuigend voor de halve finales.

Vier turners van TOOS kwamen in actie op deze dag, waar er startbewijzen voor de halve finales klaar lagen voor de beste 28 turners per categorie.

Davey Qualm en Jelle Jacobs turnden in categorie Pupil 9. In een sterk deelnemersveld van 65 turners moest Jelle genoegen nemen met een 46e plaats. Davey plaatste zich met de hakken over de sloot voor de halve finales, met zijn 27e plaats.

Swen van Diggele kwam uit in categorie Junior II – 6. Hij turnde een goede wedstrijd en plaatste zich met zijn 22e plaats voor de halve finales.

Het ETEC TOOS Turn Team werd in categorie Junior I – 5 vertegenwoordigd door Erik Koppenaal. Hij turnde een zeer constante wedstrijd en profiteerde optimaal van de foutjes van zijn tegenstanders. Hij mocht de hoogste trede van het podium bestijgen en stroomt hiermee door naar de halve finales.