14 december 2015  |  Twirlen

Topprestaties op NK Twirlen

Afgelopen zondag was het zover:  de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen voor de Runner-up klassen. Drie deelnemers van Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, mochten hieraan deelnemen.
Djarah Kleiweg had zich geplaatst op het onderdeel Super-X-strut in de klasse Senior Beginners en Dione van der Greft en Isabel Floor hadden zich geplaatst in de klasse Junior Beginners op het onderdeel Duo Twirling.

Goed voorbereid en vol enthousiasme vertrokken de twirlers, coaches en supporters, richting Almere om de routines te presenteren aan het team van juryleden.

Djarah zette een sterke Super-X-strut routine neer, waarbij zij in een vast vloerpatroon een combinatie van twirl- en lichaamstechnieken liet zien. Zij deed dit vol overtuiging en behaalde met haar routine een mooie 9e plaats.

Dione en Isabel lieten met het onderdeel Duo Twirling een mooie routine zien met een combinatie van tricks, rolls, contactmateriaal en duowerk. Zij hoopten op een plek in de top tien, maar gingen maar liefst met een gouden medaille naar huis en mogen zich dus Nederlands Kampioen Duo Twirling noemen.

Een fantastische prestatie van alle drie de twirlers!

Het wedstrijdseizoen van Illusion is hierbij afgesloten en alle twirlers van de afdeling zullen weer hard gaan trainen voor het nieuwe seizoen dat in 2016 start.

Voor meer informatie klik hier of www.twirlafdelingillusion.nl