06 januari 2014  |  Twirlen

Topjaar voor Illusion

2013 was een succesvol en zeer geslaagd jaar voor twirlafdeling Illusion!
In maart afgelopen jaar begonnen we met onze eerste wedstrijd van het seizoen, waarop er nog vijf zouden volgen. Tijdens de wedstrijden was het de beurt aan team B met het “Cowgirl” routine en uiteindelijk ook team A met hun snel ingestudeerde “Charleston” routine. Tevens deden er weer enkele solisten mee aan de wedstrijden in de verschillende onderdelen. Dit aantal zou in de loop van het jaar worden uitgebreid op de wedstrijden, maar ook op de trainingen. Gedurende de trainingen werd er hard gewerkt aan de technieken en routines om hiermee goed voor de dag te komen. En dit is dan ook zeker gelukt. Maaike Luijendijk wist zich als eerste al te plaatsen voor de voorrondes van het NK met haar Dance Twirl in de Senior Beginners klasse en snel daarop volgde Irine Kleiweg met haar Dance Twirl in de Preteen beginners. Isabel Floor wist iedereen te verbazen met haar plaatsing met 1 Baton en deed dit al na pas enkele wedstrijden voor het eerst te hebben deel genomen. Ook Dione van der Greft wist op de valreep met haar Dance Twirl in de Preteen beginners een plekje te bemachtigen voor de voorrondes. Maar de grootste verrassing was toch wel de prestatie van Team A om pas na 2 wedstrijden, op de valreep voor de zomervakantie, de plaatsing te behalen voor het NK.

 

De eerste Twirl wedstrijd in Waddinxveen en NK voorrondes
Ook na de zomervakantie startten we weer met veel goede moed. Weer meer solisten startten met trainen en we hadden wederom een introductiecursus, om zo nog meer meiden enthousiast te maken over twirlen. Dit resulteerde in een nieuwe groep op de vrijdag van 16.45 tot 17.45 uur in de leeftijdsklasse van 5 tot ±9 jaar. We mochten ook na de vakantie Jorien Hofman als nieuwe docent verwelkomen. Zij is meerdere solisten les gaan geven en ook assisteert zij bij de vrijdagavond lessen. En uiteraard zetten we ook het wedstrijdseizoen voort, waaronder onze eerste eigen wedstrijd in Waddinxveen op 12 oktober. Welke zeer geslaagd was.  Op 2 november was het de laatste keer dat we de “Cowgirl” routine van Team B hebben gezien, welke zij schitterend wisten neer te zetten. En op 7 en 8 december was het dan zo ver; de voorrondes van het NK. Waarbij Maaike, Isabel, Dione en Irine een prachtige prestatie hebben neergezet. Maaike behaalde een 15e en Isabel een 10e plaats, waardoor ze door mochten naar het NK. En Irine een 32e en Dione een 48e plek, waarbij ze helaas buiten de prijzen vielen, maar toch super trots mogen zijn dat ze er hebben gestaan.

NK Twirlen
Op het Nederlands Kampioenschap was het één en al spanning, maar ook veel plezier en kameraadschap en dat heeft zeker geholpen bij de prestaties van die dagen. Isabel wist uiteindelijk een mooie en zeer verdiende 7e plek te behalen en Maaike een 12e plek. En als klap op de vuurpijl wist Team A een bronzen mediale in de wacht te slepen. Echt ontzettend gaaf!

 

Samen
Maar hoe mooi het ook allemaal klinkt  uiteraard gaat het niet alleen om de prestaties op of voor een NK, al is een plaatsing voor het NK natuurlijk iets waar je hartstikke trots op mag zijn, maar het ging ook om de gezelligheid tijdens de wedstrijden en de saamhorigheid van alle meiden. Iedere solist, duo of team hebben prachtige prestaties neergezet op hun niveau en voor hun kunnen. Allemaal hebben ze weten te stralen en hun doelen behaald, waarbij sommige mooie 1e, 2e en 3e plaatsen en zelfs eenmalig plaatsingspunten. Zonder hen zouden ook de prestaties van de meiden van het NK niet mogelijk zijn gemaakt. Want steun en gezelligheid speelt ook een zeer grote rol. En ook zonder de steun van onze trouwe supporters (die vele uren zitvlees hebben gekweekt), de ouders, en het team van moeders achter de schermen was het allemaal niet gelukt! Iedereen bedankt voor deze prachtige samenwerking en gezelligheid.

Twirl Award, nieuwe routines, nieuwe gezichten
En nu we 2013 hebben afgesloten, belooft 2014 ook weer een jaar vol Twirl, spanning en gezelligheid te worden. Het begon afgelopen 4 januari al goed met de uitreiking van de twirlaward. Waarvoor Irine Kleiweg, Dione van der Greft en Isabel Floor waren genomineerd voor hun prestaties afgelopen jaar. Isabel wist uiteindelijk de welverdiende prijs mee naar huis te nemen, waar hij op de kast mag pronken.
Daarnaast starten deze week de lessen weer waarbij we hard aan de slag gaan. Een nieuwe routine voor team B, een nieuw Large Team Junior erbij waar we ook hard mee aan de slag gaan en de dames van team C die met hun Kids twirl ook zullen gaan deelnemen aan de wedstrijden. En tevens ook weer een aantal nieuwe leden, solisten en duo’s waarmee we hard gaan trainen, naast de bestaande solisten een duo’s waarvan sommige dit jaar voor het eerst op wedstrijd zullen gaan. En uiteraard ook weer een eigen wedstrijd in 2014in Waddinxveen!

Op naar een top 2014!
2014 belooft dus een druk, maar gezellig en sportief  twirl jaar te worden, maar na het afgelopen jaar hebben we er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen en dat het net zo spetterend gaat worden.

Iedereen nog de beste wensen en mag het voor iedereen een sportief 2014 worden!

Met veel liefs,

Renske, Maaike en Jorien
Docententeam Illusion, twirlafdeling TOOS Waddinxveen

Voor meer informatie: www.twirlafdelingillusion.nl