03 november 2013  |  Gym / Turnen

TOOS wint vele prijzen tijdens Jump In

Zaterdag 2 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Jazzdans- en Turnvereniging TOOS.

Aan deze regionale groepsspringwedstrijd deden ruim 90 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.

Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat  of andere sprongbanen in een aparte zaal naast de wedstrijdzaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS.

Er was dit jaar alleen een drukke maar ook gezellige middagwedstrijd.
Er waren drie nivo´s, groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs.
In de categorie groep 5-6 wist TOOS-3 drie bronzen plekken te verdienen, ze gingen naar huis met drie standaardtjes.
In de categorie groep 7-8 bleven alle prijzen in Waddinxveen, TOOS-5, TOOS-6 en TOOS-7 verdeelde alle negen prijzen eerlijk door er allemaal drie te verdienen.
In de laatste categorie wist TOOS-8 twee eerste plaatsen en één derde plaats te verdienen, zij mochten ook naar huis met drie verdiende prijzen.

Gelukkig gingen de deelnemers van TUMO uit Moordrecht ook naar huis met 6 prijzen, de bezoekers van OSS Zevenhuizen wonnen ook 6 prijzen.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd door TOOS-8 met 27,69 p.

Aan het einde van de wedstrijden werden nog een spectaculaire demonstratie gegeven door het turnteam heren van TOOS. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis.
Het was een geslaagde wedstrijd.

Volledige uitslag Jump In – 2 november 2013