05 november 2012  |  Trampoline springen

TOOS WINT PRIJZEN TIJDENS DE JUMP IN

Afgelopen zaterdag 3 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Jazzdans- en Turnvereniging TOOS.

Aan deze regionale groepsspringwedstrijd deden ongeveer 100 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; UDI uit Zwammerdam, TUMO uit Moordrecht, Heres uit Bodegraven, OSS uit Zevenhuizen en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.

Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat  of andere sprongbanen in een aparte zaal naast de wedstrijdzaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS.

In de ochtendwedstrijd sprongen de jongens en meisjes in de leeftijd van 8-10 jaar.
TOOS deed ’s morgens mee met drie meisjesgroepen, TOOS 1, 2 en 3. Helaas haalden deze meisjes geen medaille voor TOOS.

In de middagwedstrijd sprongen de jongens en meisjes in de leeftijd van 10-12 jaar en in de leeftijd van 12-18 jaar.  In de middag deden zes groepen mee, TOOS 4, 5, 6, 7, 8 en 9.
Hier wist TOOS 7 een zilveren standaard te winnen op de lange mat, TOOS 8 won goud op de lange mat en zilver op het onderdeel trampoline kast.
Als laatste wist de jongensgroep TOOS-6 een mooie zilveren standaard te winnen op het onderdeel trampoline.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd ’s morgens gewonnen door UDI-1 uit Zwammerdam met 25,45 p.
In de middag werd de Jump In beker gewonnen door TUMO-2 uit Moordrecht met een totaal van 27,70 p.

Aan het einde van de wedstrijden werden nog spectaculaire demonstraties gegeven door het turnteam heren van TOOS. Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis.

Het was een geslaagde wedstrijddag.