06 december 2015  |  Gym / Turnen

TOOS WINT PRIJZEN TIJDENS DE JUMP IN

Zaterdag 7 november is in TOOS Plaza in Waddinxveen de jaarlijkse Jump In gehouden, deze wedstrijd werd georganiseerd door de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS.

Aan deze regionale groepspringwedstrijd deden bijna 140 recreatiegymnastiek meisjes en jongens mee. De deelnemende gymnastiekverenigingen waren; TUMO uit Moordrecht, OSS uit Zevenhuizen, UDI uit Zwameerdam, Heres uit Bodegraven en natuurlijk TOOS uit Waddinxveen. Deze wedstrijd was speciaal voor de recreatiegymnasten die één keer in de week trainen.

De TOOS Jump In is een springwedstrijd voor groepen van minimaal 6 en maximaal 9 turners of turnsters. Er werd gesprongen op de onderdelen; lange mat, trampoline met kast en trampoline.

Voor, tijdens of na de wedstrijd konden de deelnemers nog recreatief springen op de tumblingbaan, lange mat of andere sprongbanen in de Danszaal en tevens konden ze vrij turnen in de Turnzaal van TOOS Plaza.

Er was dit jaar een ochtend en een drukke gezellige middagwedstrijd met drie nivo´s, groep 5-6 en groep 7-8 van de basisschool en middelbaar onderwijs.

In de categorie groep 5-6 bleven zes van de negen prijzen in Waddinxveen, TOOS-1, TOOS-4 en TOOS-5 haalde een eerste plaats, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen. Heres ging naar huis met twee eerste plaatsen en OSS met één derde plaats.

In de categorie groep 7-8 wist TOOS-6 een zilveren en een bronzen plek te verdienen, TOOS-7 ging naar huis met een eerste plaats en TOOS-8 met een eerste en een derde plek.
UDI ging naar huis met een tweede plaats en OSS met een mooi rijtje, een, twee en drie.

In de categorie middelbaar onderwijs zijn de prijzen goed verdeeld over de vier verenigingen, OSS, TOOS en Heres gingen met drie prijzen naar huis en door een gelijke stand had TUMO ook één prijs.

De Jump In beker voor de ploeg met het hoogste puntentotaal voor alle toestellen werd in de ochtend gewonnen door TOOS-4 met 38,24 p. In de middag ging de Jump In beker mee met Heres-3, zij wonnen met 39,59 p.

Na afloop kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis. Het was een geslaagde wedstrijd.