19 maart 2015  |  Turn Team Dames

TOOS Waddinxveen midden in turnseizoen

De 4e/5e divisie selectie zit midden in een enerverend  turnseizoen. Nu alle meiden een wedstrijd hebben gedraaid zien we dat ze in vergelijk met afgelopen jaar flink gegroeid zijn.

Op 10 Januari ging een deel van de meiden van start met een competitie wedstrijd in Bergambacht. Het team bestaande uit Maud van Ringelensteijn, Kyra Minnema, Naomi Verweij, Storm van Hagen Rosa Boekhorst, Alicia Huizer en in dit team ook de geblesseerde Milou Verbakel turnden een hele nette openings wedstrijd met een leidende scoren op balk. Op dit onderdeel scoorde de dames allemaal een Ruime 12 punten. Individueel scoorde Naomi op vloer een hoge 12,6 en behaalde hiermee een tweede plaats. Individueel over alle dames werd zij derde.

Op 14 Februari was het de beurt aan het andere team van de selectie. Dit team wordt gevormd door: Lynn Duiker, Jasmijn van Rooijen, Nora Straver, Esmee van Wichen, Abigail Massa en Nicole Esveldt. Te zien is dat dit team erg sterk is op het toestel Brug. Hierin behaalde de dames een mooie eerste plaats met een gemiddelde van 50,65 punten. Met als Topscore de 13,8 van Nicole. Ook op sprong zijn de dames heel sterk. Met name de eerste plaats voor Nora met een 13,75. De dames hebben een nette wedstrijd geturnt en belanden zo op een tweede plek. Op 14 maart turnen deze dames hun tweede wedstrijd in Bodegraven.

Zaterdag 7 maart was het de beurt aan de oudste dames van het turnteam en kwamen zij ipv met het team individueel aan de beurt. Alle meiden turnden erg nette oefeningen, maar lieten hier en daar wat steekjes vallen. In de middag wedstrijd was het de beurt aan Abigail, Alicia en de nog van een blessure hertellende Milou. De Debuterende Alicia huizer behaalde met 40.825 een keurige 16e plaats met individueel een tiende plaats op Balk. Abigail kwam uit op de 19e plaats en scoorde een zevende plek op Balk. Milou met haar supersprong verdiende hier een zesde plek.
In de avond kwamen Lonne, Alyssa en Nicole aan de beurt. Helaas viel Rosa uit vanwege ziekte.
Ook deze meiden turnden een hele goede wedstrijd en dit is terug te zien in de cijfers van de vloer. Lonne met de hoogste D score van alle meiden behaalde een Eerste plaats op vloer. Nicole Scoorde een zevende plaats op de brug. Zaterdag 28 maart turnen de jongste dames hun individuele wedstrijd in amsterdam. Kortom we zitten midden in het seizoen, en het loopt als een trein!