05 januari 2014  |  Verenigingsinfo

TOOS Twirl Award en Bontenbalbekers uitgereikt

Afgelopen zaterdag 4 januari zijn tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in TOOS Plaza de TOOS Twirl Award, de Bontenbalbeker voor jongens en de Bontenbalbeker voor meisjes uitgedeeld.

De TOOS Twirl Award staat voor de beste twirlprestatie die in het afgelopen jaar door de twirlsters van TOOS zijn neergezet. Uit de groep van circa 20 twirlsters die TOOS heeft met circa evenveel verschillende oefeningen was het voor de jury van TOOS een moeilijke keuze om een aantal twirlsters te nomineren. Uiteindelijk waren de volgende meiden genomineerd: Isabel Floor, Irine Kleiweg en Dione vd Greft. De Twirl Award is uiteindelijk gewonnen door Isabel Floor.

De Bontenbalbeker voor jongens is voor de turner die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. De trainers hadden drie genomineerden voorgesteld en de turners en leiding zelf mochten op hun “favoriet” stemmen. De genomineerden waren: Bart Kerkhoven, Stefano van Kesteren en Laurens de Vries.
De uiteindelijke winnaar is Laurens de Vries geworden. Vorig seizoen heeft hij tijdens het Nederlands Kampioenschap een knappe eerste plaats behaald in de 2e divisie. Een prima prestatie met als beloning de Bontenbalbeker.

De Bontenbalbeker voor meisjes is dit jaar ook weer uitgedeeld. Deze is voor de turnster die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. De trainers hadden drie genomineerden voorgesteld en de turnsters en leiding zelf mochten op hun “favoriet” stemmen. De genomineerden waren: Daphne Spruytenburg, Angelica Oudenaarden en Sabrina Sadoug.
De uiteindelijke winnaar is Angelica Oudenaarden geworden. Vorig jaar moest ze een hoger nivo turnen en heeft een prima landelijke prestatie neergezet. Een reuze prestatie met als extra beloning de Bontenbalbeker.

Isabel Floor, Laurens de Vries en Angelica Oudenaarden mogen de wisselbekers en Award een jaar lang in hun bezit houden.