31 januari 2016  |  Gym / Turnen

TOOS Twirl Award en Bontenbalbekers uitgereikt

Zaterdag 16 januari zijn vooraf aan de reünie in TOOS Plaza de TOOS Twirl Award, de Bontenbalbeker voor jongens en de Bontenbalbeker voor meisjes uitgedeeld.

Twirlaward
De TOOS Twirl Award staat voor de beste twirlprestatie die in het afgelopen jaar door de twirlsters van TOOS zijn neergezet. Uit de groep van circa 30 twirlsters die TOOS heeft met circa evenveel verschillende oefeningen was het voor de jury van TOOS een moeilijke keuze om een aantal twirlsters te nomineren. Uiteindelijk waren de volgende meiden genomineerd (uit elk team één): Dewi Jansen, Lindsay Sip en Djarah Kleiweg. De Twirl Award is uiteindelijk gewonnen door Djarah Kleiweg.
Anne Fleur Fioole heeft als winnaar van vorig jaar de beker overhandigd.

Bontenbalbeker heren
De Bontenbalbeker voor jongens is voor de turner die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. De trainers hadden drie genomineerden voorgesteld en de turners en leiding zelf mochten op hun “favoriet” stemmen. De genomineerden waren: Bas van Agte, Stefano van Kesteren en Naud van Egmond.
De uiteindelijke winnaar is Stefano van Kesteren geworden. Vorig seizoen heeft hij tijdens het Nederlands Kampioenschap een knappe negende plaats behaald in de 2e divisie en een bronzen medaille voor het toestel ringen. Een prima prestatie met als beloning de Bontenbalbeker. Stefano kreeg de beker overhandigd door Nils Eriks (de winnaar van vorig jaar).

Bontenbalbeker dames
De Bontenbalbeker voor meisjes is dit jaar ook weer uitgedeeld. Deze is voor de turnster die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. Dit jaar was er voor het eerste een tweede beker, één voor de turnsters in de groep van Rene (2e / 3e divisie) en één voor de turnsters in de groep van Stephanie (4e / 5e divisie). De trainers hadden genomineerden voorgesteld en de turnsters zelf mochten op hun “favoriet” stemmen.
De genomineerden waren in de groep van Rene: Anne Lotte Fickweiler (verplichte oefenstof) Daphne Spruytenburg (vrije oefenstof) en in de groep van Stephanie Alicia Huizer en Nicole Esveldt.
De uiteindelijke winnaars zijn Daphne Spruytenburg en Alicia Huizer geworden. Ze hebben vorig jaar beide goed en lekker geturnd en zijn een goede waarde voor de beide turnteams. Een reuze prestatie met als extra beloning de Bontenbalbeker.

Djarah Kleiweg, Stefano van Kesteren, Alicia Huizer en Daphne Spruytenburg mogen de wisselbekers en Award een jaar lang in hun bezit houden.