07 januari 2015  |  Verenigingsinfo

TOOS Twirl Award en Bontenbalbeker jongens uitgereikt

Zaterdag 3 januari zijn tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in TOOS Plaza de TOOS Twirl Award en de Bontenbalbeker voor jongens uitgedeeld.

Twirl Award

De TOOS Twirl Award staat voor de beste twirlprestatie die in het afgelopen jaar door de twirlsters van TOOS zijn neergezet. Uit de groep van circa 25 twirlsters die TOOS heeft met circa evenveel verschillende oefeningen was het voor de jury van TOOS een moeilijke keuze om een aantal twirlsters te nomineren. Uiteindelijk waren de volgende meiden genomineerd: Petra van Harten, Ester van Harten en Anne-Fleur Fioole. De Twirl Award is uiteindelijk gewonnen door Anne-Fleur Fioole.

Bontenbalbeker

De Bontenbalbeker voor jongens is voor de turner die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. De trainers hadden drie genomineerden voorgesteld en de turners en leiding zelf mochten op hun “favoriet” stemmen. De genomineerden waren: Nils Eriks, Jari vd Eijk en Luc Verwijs. De uiteindelijke winnaar is Nils Eriks geworden. Vorig seizoen heeft hij tijdens het Nederlands Kampioenschap een knappe elfde plaats behaald in zijn nivo met maar liefst 150 jongens. Een prima prestatie met als beloning de Bontenbalbeker.

De Bontenbalbeker voor meisjes wordt dit jaar ook nog uitgereikt, maar dit gebeurd tijdens de clubkampioenschappen op zaterdag 25 april. Deze beker is voor de turnster die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet of de grootste progresie heeft gemaakt.

Dance Award

De TOOS Dance Award voor de dansgroep met de meest aansprekende dans wordt uitgereikt tijdens TOOS Danst Anders op zaterdag 7 februari in TOOS Plaza. De jeugdselectie luisterde de nieuwjaarsreceptie op met een sneak-preview van de dansen waar ze momenteel aan werken.