14 april 2014  |  Turn Team Dames

TOOS turnteam zit midden in het wedstrijdseizoen.

 Afgelopen 3 weken hebben de meiden van de 4e divisie selectie van TOOS een aantal mooie wedstrijden geturnt.

Op zaterdag 29 maart turnden de instap en pupil 1 meiden hun individuele wedstrijd in Amsterdam. In het ochtendprogramma was het de beurt aan Nienke Verweij, Nicolle Esveldt, en Rosa Boekhorst.  De dametjes turnden netjes maar kwamen punten te kort voor een medaille. Wel turnde Nicolle hoge scores op brug en balk en werd respectievelijk 11e en 9e. Rosa werdt 11e op balk.

In de middag was het de beurt aan Esmee van Wichen, Kyra Minnema en Nora Straver.
Esmee haalde met een 12.35 een hele mooie 6e plek op de brug.

De week erop turnden de meiden voor dit seizoen hun laatste competitie wedstrijd in Zoetermeer. Het was voor de meiden een ontspannen wedstrijd want een finale plek zat er helaas al niet meer in. Met een aantal mooie cijfers en een puntentotaal van 174.55 kwamen de meiden gezamelijk op een 3e plek uit.

En afgelopen zondag 13 april turnde Lynn Duiker haar jong talent finale wedstrijd in Alphen aan den Rijn. Lynn had zich als een van de laatste meisjes in de voorwedstrijden geplaatst voor de finale, en in deze finalewedstrijd heeft Lynn zich zeker laten gelden. Zo turnde zij zich met toren hoge sprongen en een superkoprol op de balk naar een 2e plek wat goed was voor een prachtige zilvere medaille. Op sprong kwam zij helaas 0,125 punten te kort voor een medaille en werd hier 4e.

Op 10 mei turnen Alyssa Burger en Lonne de Lange hun doorstroom wedstrijd, en op 24 mei hebben de meiden nog clubkampioenschappen.

Daarna is het wedstrijd seizoen afgelopen en gaan de meiden hard trainen voor aankomend seizoen.