16 januari 2012  |  Turn Team Dames

Toos turnsters door naar halve finale NK

Maar liefst 9 meisjes van turn- en jazzdansvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben meegedaan aan de plaatsingswedstrijden voor het Bondskampioenschap van de KNGU, oftewel het NK. Twee turnsters wisten zich te plaatsen voor de halve finale van het NK.

De wedstrijden voor de derde divisie (rayon Zuid-Holland noord) werden op 14 januari gehouden in de Turnace Hall of Gymnastics in Amsterdam. Angelica Oudenaarden behaalde heel knap het zilver in de categorie jeugd 6 en Iris Mulders werd 4e in de categorie pupil 2, niveau 7. Dit betekent dat de beide turnsters zich geplaatst hebben voor de districtsfinale en voor de halve finale van het NK. Die wedstrijd wordt op 24 en 25 maart gehouden in Leek.

In de eerste wedstrijd in Amsterdam deden 3 jeugdmeiden van TOOS mee; Angelica Oudenaarden, Lotte Janssen en Sabrina Saddoug. Sabrina had niet helemaal haar dag en had erg last van zenuwen, zij is helaas niet door naar de districtfinale of landelijke finale. Lotte draaide een goede wedstrijd, maar had een val op balk. Hierdoor eindigde ze als 13e. Ze heeft zich nog wel weten te plaatsen voor de districtsfinale. Angelica Oudenaarden heeft een supergoede wedstrijd gedraaid en werd heel knap 2e, met ook nog eens het hoogste cijfer op brug.

Liz de Vos en Abigail Massa deden ook in de eerste wedstrijd mee, maar dan in de categorie instap 9. Voor hen was de eerste echte wedstrijd erg spannend, Liz werd 38e en Abigail 31e. Haar beste score haalde Abigail op brug, daar werd ze 9e.

In de tweede wedstrijd deden 3 pupillen 1 mee, Caia Wesselo, Lonne de Lange en Alissa Heemskerk. Ze hebben alledrie laten zien wat ze konden, maar het deelnemersveld was erg sterk. Lonne is 16e geworden, Caia 17e en Alissa 18e. Alissa is pas kort geleden gestart met turnen, het was haar allereerste turnwedstrijd.

In de derde en laatse ronde was Iris Mulders aan de beurt bij de pupillen 2, zij draaide een hele goede wedstrijd. Ze werd 1e op het toestel brug, maar had helaas twee vallen op balk. Ze werd desondanks nog 4e en stroomt door naar de districtsfinale en de landelijke halve finale.

Xuinan Hotz en Anouk Mandemaker deden helaas niet mee aan de wedstrijd in Amsterdam. Anouk heeft een hevige schouderblessure, waardoor ze nog niet op alle onderdelen kon laten zien wat ze waard is.