10 februari 2015  |  Turn Team Heren

TOOS TURNERS NAAR KWARTFINALES

In het weekend van 7 en 8 februari werden in Tilburg de achtste finales voor herenturnen georganiseerd op weg naar het Nederlands Kampioenschap. Van de 19 heren van het ETEC TOOS Turn Team plaatsten 18 zich voor de kwartfinales.

Bij deze achtste finales konden startbewijzen worden verdiend voor de kwartfinale. Per categorie was o.b.v. het aantal inschrijvingen bepaald hoeveel turners er zouden doorstromen, ongeveer 80% van het aantal turners met een maximum van 72 turners per categorie.

Davey Qualm en Michael Stam kwamen voor het ETEC TOOS Turn Team in actie in categorie Jeugd 8. Met een 17e plaats voor Michael en een 19e plaats voor Davey stromen zij beiden door.
In categorie Junior II – 6 plaatste Steven Versluis zich met een 27e plaats voor de kwartfinales.

Categorie Pupil 9 was het strijdtoneel voor de TOOS turners Steijn Verhorik en Wouter de Jong. Beide heren kunnen zich opmaken voor de kwartfinales: Steijn werd 15e en Wouter 24e.

In categorie Senior 5 kwamen drie heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie: Swen van Diggele, Richard Nobel en Luis Huisman. Ook deze drie heren stromen door: Richard eindigde als 12e, Luis als 27e en Swen als 28e.
Nils Eriks gaat ook naar de kwartfinales, met zijn 23e plaats in categorie Pupil 8.

Vier jonge mannen van TOOS kwamen in actie in de categorie Benjamin 10: Naud van Egmond, Niels Romijn, Auke de Lange en Damian Rook. Ook deze vier mannen stromen door: Naud werd 6e, Auke 14e, Damian 22e en Niels eindigde als 33e.

Roeland Sleijpen werd 4e in categorie Jeugd 7 en plaatste zich hiermee voor de kwartfinale.
Pim Luiten deed dit ook middels een 16e plaats in categorie Junior II – 5.
Niels van der Sluis stroomt ook door: hij eindigde in categorie Junior I – 6 als 18e.

Het ETEC TOOS Turn Team werd in categorie Instap 10 vertegenwoordigd door Jelle Versluis en Julian van Herk. Jelle eindigde als 18e, Julian werd 32e. Jelle stroomt door naar de kwartfinales. Voor Julian viel het doek.
Victor Moons plaatste zich in categorie Instap 9 ook voor de kwartfinales: hij eindigde als 16e.