09 november 2016  |  Turn Team Heren

TOOS Turners in de prijzen bij Sportgala Waddinxveen 2016

Vrijdag 5 november werd in het gebouw van het Coenecoopcollege in Waddinxveen het jaarlijkse sportgala georganiseerd. Daarbij werden o.a. de Sportman en Sportvrouw van het jaar gekozen. Twee turners van het ETEC TOOS Turn Team vielen in de prijzen.

In totaal waren er zes categorie├źn bij deze sportverkiezing. Naast Sportman en Sportvrouw van het jaar, werd het beste Talent gekozen in twee leeftijdscategorie├źn: t/m 13 jaar en van 14 t/m 19 jaar. Ook werd er een Coach en een Ploeg van het jaar gekozen. Tenslotte werden nog de vrijwilligers extra in het zonnetje gezet.

Jelle Versluis Talent van het jaar tot en met 13 jaar

In de categorie Talent van het jaar t/m 13 jaar had TOOS Jelle Versluis ingeschreven. Deze 10 jaar oude jongeman heeft het afgelopen seizoen de overstap gemaakt naar de talentdivisie. Dat is voor jonge turners het hoogste niveau waarop geturnd kan worden (gelijk aan de eredivisie). Zijn leercurve was erg steil dit seizoen: Jelle heeft zich in korte tijd zeer goed ontwikkeld en liet zien dat de overstap geen vergissing was. Het was dan ook zeer terecht dat hij werd gekozen tot Talent van het jaar t/m 13 jaar.

Niels van der Sluis Talent van het jaar 14 tot en met 19 jaar

Niels van der Sluis was aangemeld voor de categorie Talent van het jaar van 14 t/m19 jaar. Deze 16-jarige turner is al meer dan zijn halve leven lid van het ETEC TOOS Turn Team heren. Hij maakte een zeer succesvol seizoen door.

Hij behaalde een mooie zevende plaats tijdens de landelijke meerkampfinale. Bij de toestelfinales een dag later, sleepte hij twee medailles in de wacht. Hij pakte zilver op het onderdeel vloer en liet zich tot Nederlands Kampioen kronen op het onderdeel ringen! Hij werd daarom gekozen tot Talent van het jaar van 14 t/m 19 jaar.