23 mei 2016  |  Turn Team Heren

TOOS TURNER ROELAND SLEIJPEN MET GOUD NAAR FINALE

Zaterdag 21 en zondag 22 mei werd in Alkmaar de eerste halve finale van het NK turnen voor heren georganiseerd. Het ETEC TOOS Turn Team had twaalf turners afgevaardigd waarvan er vier zich wisten te plaatsen voor de landelijke meerkampfinale. Roeland Sleijpen pakte hierbij het goud.

In categorie Senior 5 kwamen vier heren van TOOS in actie: Richard Nobel, Menno Versluis, Luis Huisman en Swen van Diggele. Swen kwam door een misser aan het rek niet verder dan een 23e plaats. Luis miste kwalificatie voor de finale op een haar (beste twaalf): hij werd 13e. Richard (10e) en Menno (5e) plaatsten zich voor de landelijke meerkampfinale.

Julian van Herk redde het niet in categorie Instap 9. Met zijn 19e plaats kan hij zich gaan richten op het volgende seizoen. Ook Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team moest zijn meerdere erkennen in de concurrentie: hij eindigde in categorie Instap 8 als 18e.

Roeland Sleijpen, Luc Verwijs en Niels Versluis kwamen voor TOOS uit in categorie Junior I – 6. In hun wedstrijd (in twee delen gesplitst) lagen zes startbewijzen klaar voor de finale. Voor Luc waren de druiven erg zuur. Hij kwam uit op een zevende plaats. Niels plaatste zich als 5e voor de finale, Roeland pakte het goud en gaat met zijn teamgenoot mee.

Drie turners van TOOS kwamen uit in categorie Pupil 8: Victor Moons, Nils Eriks en Steijn Verhorik. Ook in deze gesplitste wedstrijd zes startbewijzen voor de finale. De mannen deden het goed, maar kwamen helaas te kort. Victor werd 9e, Steijn eindigde als 12e en Nils werd 13e.

Roeland Sleijpen wordt gedeeld eerste.