12 mei 2014  |  Turn Team Heren

TOOS TURNER NILS ERIKS NAAR LANDELIJKE FINALE

Op 10 en 11 mei werd in Nijverdal het tweede deel van de halve finales van het Nederlands Kampioenschap herenturnen georganiseerd. Nils Eriks van het ETEC TOOS Turn Team turnde een zeer sterke wedstrijd en plaatste zich met zijn 7e plaats voor de landelijke meerkampfinale.
Bij deze halve finales lagen per categorie startbewijzen klaar voor de landelijke finale voor de beste twaalf turners. In totaal kwamen zes TOOS turners in actie.

Swen van Diggele kwam in actie in categorie Junior II – 6. Een goede wedstrijd leverde hem een 18e plaats op, helaas net te weinig om door te stromen.

In categorie Pupil 8 deed Davey Qualm mee voor TOOS. Davey komt terug van een blessure, en dit was merkbaar in de wedstrijd. De echte scherpte was er nog niet. Met een 30e plaats is ook zijn wedstrijdseizoen voorbij.

Het ETEC TOOS Turn Team werd in categorie Instap 10 vertegenwoordigd door drie turners: Wouter de Jong, Victor Moons en Nils Erik. In dit sterke deelnemersveld presteerden deze jonge mannen prima. Wouter (36e) en Victor (18e) kunnen zich gaan richting op het volgende seizoen. Nils behaalde een uitstekende 7e plaats en mag op 24 mei in Utrecht meedoen aan de landelijke meerkampfinale!

Jelle Versluis kwam tenslotte in actie in categorie Benjamin 10. Hij kwam uit op een keurig 19e plaats, helaas ook niet voldoende om door te stromen naar de landelijke finale.