18 april 2016  |  Turn Team Heren

TOOS Turner Niels van der Sluis pakt brons!

Op 16 en 17 april werd in Kampen het tweede deel van de kwartfinales van het Nederlands Kampioenschap voor herenturnen georganiseerd. Voor het ETEC TOOS Turn Team kwamen elf turners in actie, waarvan tien heren zich plaatsten voor de halve finales. Niels van der Sluis pakte in zijn categorie een bronzen plak.

Damian Rook kwam in actie in categorie Instap 10. Hij turnde een goede wedstrijd, maar zijn 17e plaats was helaas niet voldoende voor doorstroming naar de halve finales.

Van het ETEC TOOS Turn Team kwamen drie jonge mannen in actie in categorie Junior I – 6: Roeland Sleijpen, Luc Verwijs en Niels van der Sluis. Luc werd 15e en plaatste zich hiermee voor de halve finales. Roeland en Niels deden mee in de strijd voor de podiumplaatsen. Roeland werd vijfde en Niels mocht de derde trede van het podium bestijgen. Beide heren gaan ook naar de halve finales.

Categorie Pupil 8 was het toneel voor Steijn Verhorik, Nils Eriks en Victor Moons van TOOS. In deze categorie lagen er 14 startbewijzen klaar voor de halve finales. Het werd erg spannend, maar uiteindelijk mogen alle drie jonge mannen zich gaan opmaken voor de halve finales: Steijn werd 8e, Victor 9e en Nils 11e.

Tenslotte turnden vier heren van het ETEC TOOS Turn Team in categorie Senior 3: Daan Koedoot, Bas van Agten, Erik Koppenaal en Jari van der Eijk. Ook deze heren wisten zich alle vier te plaatsen voor de halve finales: Erik eindigde als 12e, Bas werd 11e, Daan kwam uit op een 9e plaats en Jari werd 7e.

Niels van der Sluis op de derde trede van het podium.