28 mei 2014  |  Turn Team Heren

TOOS TURNER LUC VERWIJS PAKT DRIE MEDAILLES OP NK TURNEN

Op 24 en 25 mei werden in Utrecht de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren georganiseerd voor de tweede en derde divisie. Luc Verwijs van het ETEC TOOS Turn Team beleefde een fantastisch weekend en keerde huiswaarts met een bronzen, zilveren en gouden plak.

Op zaterdag werden de meerkampfinales afgewerkt, waarvoor de twaalf beste turners per categorie zich hadden gekwalificeerd. Op zondag kwamen de beste zes turners per toestel uit tijdens de toestelfinales.

Nils Eriks had zich zeer knap weten te plaatsen voor de meerkampfinale in categorie Instap 10. Een goede wedstrijd leverde hem een 11e plaats op.

Stefano van Kesteren en Luc Verwijs kwamen voor TOOS uit tijdens de meerkamp van categorie Jeugd 7. Beide heren turnden een uitstekende wedstrijd. Stefano eindigde op de 6e plaats en Luc kon zijn geluk niet op toen hij het podium op mocht voor een bronzen medaille. Luc maakte op zondag zijn setje medailles compleet door goud te veroveren op ringen, en zilver op voltige. Stefano kwam net te kort voor een medaille bij zijn twee toestelfinales. Hij werd 4e op brug en 5e op vloer. Teamgenootje Niels van der Sluis mocht uitkomen op de toestelfinale van ringen en pakte zeer knap het zilver.

Bart Kerkhoven van het ETEC TOOS Turn Team turnde een prima meerkamp in categorie Junior II – 5 en kwam uit op een 5e plaats. Hij pakte een zilveren plak in de toestelfinale van zijn favoriete toestel ringen.

Bas van Agten en Boaz Floor deden mee met de meerkamp in categorie Senior 4. Bas kwam net te kort voor het podium, en eindigde als vierde. Boaz liep een enkelblessure op bij het laatste toestel vloer, en werd 7e. Hij moest de drie toestelfinales waarvoor hij zich had geplaatst, helaas aan zich voorbij laten gaan. Bas pakte twee plakken bij de toestelfinales: brons op ringen en zilver op brug. Op voltige werd hij 6e. Hun teamgenoot Bas van Prooijen kon helaas geen aanspraak maken op een medaille in zijn twee toestelfinales: hij werd zesde op sprong en vijfde op ringen.

Een zeer succesvol weekend voor de heren van het ETEC TOOS Turn Team met maar liefst zeven medailles bij de landelijke finales. Op 21 en 22 juni komen nog vier heren van TOOS in actie bij het Nederlands Kampioenschap voor de eerste en eredivisie in Ahoy.