03 juni 2013  |  Turn Team Heren

TOOS turner Laurens de Vries nationaal kampioen

In het weekend van 1 en 2 juni werden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen herenturnen georganiseerd voor de derde en tweede divisie. Laurens de Vries van het ETEC TOOS Turn Team liet zich na een zeer sterke wedstrijd kronen tot nationaal kampioen!

Op zaterdag werden de meerkampfinales afgewerkt. Daar kwamen zes turners van TOOS in actie. Op zondag stonden de toestelfinales op het programma, waarbij tien TOOS turners hun kunsten vertoonden in 16 finales.

Stefano van Kesteren en Luc Verwijs turnden hun meerkampfinale in categorie Jeugd 7. Beide heren deden het prima. Luc werd 7e en Stefano eindigde als 11e. Luc eindigde bij zijn toestelfinale op rek als vijfde. Stefano pakte twee zilveren plakken op vloer en sprong. Teamgenootje Niels van der Sluis, die uitkwam in dezelfde categorie, pakte ook twee maal zilver, op vloer (gelijk met Stefano) en ringen.

Davey Qualm mocht uitkomen in de toestelfinale op voltige in categorie Pupil 9. Hij werd in deze finale zesde.

Laurens de Vries en Bart Kerkhoven van het ETEC TOOS Turn Team turnden in categorie Junior I – 6. Bart turnde een ongelukkige meerkamp en werd 11e. Hij maakte dit op zondag meer dan goed door beslag te leggen op de nationale titel op ringen! Ook pakte hij nog zilver op het toestel vloer. Laurens turnde een fantastische meerkamp en werd daarmee Nederlands Kampioen. Hij maakte zijn weekend compleet met twee zilveren plakken op de toestellen voltige en brug. Pim Luiten, ook actief in deze categorie, mocht een bronzen plak voor voltige in de tas steken.

TOOS turners Bas van Agten en Boaz Floor deden mee in categorie Senior 4. In de meerkamp deden deze heren het prima. Bas kwam uit op een 7e plaats en Boaz werd 10e. Bas pakte bij de toestelfinale op voltige een bronzen plak, op ringen werd hij zesde. Boaz turnde precies dezelfde toestelfinales. Hij werd vierde op voltige en vijfde op ringen.

Een zeer succesvol weekend voor het ETEC TOOS Turn Team, met een kampioen in de meerkamp, en maar liefst tien medailles bij de toestelfinales: 1x goud, 7x zilver en 2x brons!


Boven vlnr.: Stefano van Kesteren, Niels van der Sluis en Pim Luiten
Onder vlnr.: Laurens de Vries, Bas van Agten, Boaz Floor en Bart Kerkhoven