18 juni 2013  |  Turn Team Heren

TOOS Turner Erick Koppenaal pakt NK titel

Op 15 en 16 juni werden in Ahoy in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen turnen voor heren georganiseerd. Bij dit groots opgezette evenement, dat de naam Fantastic Gymnastics draagt, pakte Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen de nationale titel bij de toestelfinale ringen.

Drie TOOS turners die uitkomen in de 1e divisie hadden zich geplaatst voor de landelijke meerkampfinale en mochten deze afwerken in een daarvoor speciaal ingerichte hal in Ahoy.

Jari van der Eijk en Daan Koedoot turnden in categorie Junior II-4. Beide heren deden het prima en leken niet afgeleid door de grootte van dit evenement. Jari kwam in de meerkamp uit op een 11e plaats en Daan werd 12e. Jari had zich tevens geplaatst voor de toestelfinale op het onderdeel rek. Hij kon daarop niet voor een verrassing zorgen en eindigde als zesde. Daan kwam in actie op twee toestelfinales: voltige en ringen. Hij kwam net te kort voor het podium en werd twee keer vierde.

Erik Koppenaal van het ETEC TOOS Turn Team vertoonde zijn kunsten in categorie Junior I-5. In de meerkamp maakte hij een fout op voltige en was hierdoor meteen kansloos voor een ereplaats. Hij sloot de meerkamp als zevende toch nog prima af. Door een goed optreden tijdens de halve finale had hij zich weten te plaatsen voor vijf toestelfinales.
Door een afmelding mocht hij als reserve ook nog starten op het zesde toestel: ringen. Hij pakte deze kans met beide handen aan en werd zeer verrassend nationaal kampioen! Daarnaast veroverde hij ook nog een zilveren plak op sprong en een bronzen plak op vloer.