10 maart 2014  |  Turn Team Heren

TOOS turner Bart Kerkhoven pakt goud

Zaterdag 8 en zondag 9 maart werden in Breda de eerste kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen herenturnen georganiseerd. Bart Kerkhoven, uitkomende voor het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen pakte in zijn categorie het goud en stroomt door naar de halve finales.

Bij deze kwartfinales was er een startbewijs te verdienen voor de halve finales van de NK. Hiervoor kwamen de beste 60% van de turners per categorie in aanmerking.
Jelle Versluis deed het uitstekend in categorie Benjamin 10. In zijn eerste jaar waarin deze TOOS turner wedstrijden turnt, laat hij zien goed mee te kunnen met de concurrentie. Hij werd knap achtste en plaatste zich hiermee voor de halve finales.

Jelle Jacobs redde het niet in categorie Jeugd 8. Hij moest alleen turnen omdat zijn teamgenootje Michael Stam wegens een knieblessure niet in actie kon komen. Jelle eindigde als 31e en kwam hiermee niet in aanmerking voor de halve finales.

Swen van Diggele kwam voor het ETEC TOOS Turn Team uit in categorie Junior II – 6. Hij turnde een zeer sterke wedstrijd en met zijn 14e plaats kan hij zich op gaan maken voor de halve finales.

Bart Kerkhoven en Pim Luiten vertoonden hun kunsten in categorie Junior II – 5. Pim deed het prima en stroomt met zijn negende plaats door naar de halve finales. Bart zal zijn teamgenootje gaan vergezellen. Hij turnde een dijk van een wedstrijd en mocht het podium op om een gouden medaille in ontvangst te nemen!

In het weekend van 22 en 23 maart vinden de tweede kwartfinales plaats in Sporthal De Dreef in Waddinxveen. Gedurende deze twee dagen zullen ongeveer 450 turners uit heel Nederland strijden om plaatsbewijzen voor de halve finales. Van het ETEC TOOS Turn Team zullen maar liefst twintig heren in actie komen!