22 september 2017  |  Turn Team Heren

TOOS Turn Team Heren op zoek naar talent

Op zaterdag 7 oktober a.s. zal weer de jaarlijkse selectietest gehouden worden voor jongens die graag willen leren turnen. De test is bedoeld voor jongens van vijf tot twaalf jaar oud en wordt gehouden in sportcomplex TOOS Plaza, Staringlaan 18 te Waddinxveen, van 15.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze test wordt bekeken of de jongens aanleg hebben om te leren turnen, via allerlei oefeningen op het gebied van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid enz. Bij bewezen geschiktheid worden de jongens uitgenodigd voor een proefperiode, die na de herfstvakantie start en zal duren tot het einde van dit jaar. Na deze periode zal er worden geƫvalueerd, waarna enkele jongens zullen worden uitgenodigd om (definitief) bij het TOOS Turn Team heren te komen trainen.

TOOS heeft al sinds de jaren zestig een Turn Team voor heren. Deze heren trainen een aantal uren meer per week dan het ene uur van de meeste recreanten bij TOOS. Ze hebben zich gespecialiseerd in de toestellen vrije oefening, paardvoltige, ringen, sprong, brug, en rekstok.

Als het bevalt en ook goed gaat, zullen de nieuwelingen van het TOOS Turn Team na ruim een jaar een aantal losse elementen kunnen turnen, die gecombineerd worden tot oefeningen op deze toestellen. Ze kunnen dan gaan deelnemen aan regionale en/of nationale wedstrijden: individueel, maar ook in groepsverband.

GeĆÆnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de hoofdtrainer van het TOOS Turn Team heren: Anton Stoter, op tel. nr. 06-16306944 of per e-mail: antonstoter@hotmail.com.