03 november 2013  |  Dans

TOOS bij Holland Dance Massive

Zondag 3 november was het knallen op het Spuiplein in Den Haag met ruim 750 dansers uit heel Nederland voor een groot publiek!

Het was weer nat, maar geweldig! Deze keer was het thema de Haagse Kraai, dus werd het een veredelde “vogeltjes dans” maar dan veel moderner!! Onze TOOS meiden (alle tienergroepen mochten meedoen) waren er ook bij en dansten de sterren van de hemel.  Uit die hemel was zeer kort daarvoor nogal wat neerslag gevallen, dus het werd een natte boel! Zeker toen er ook nog eens over de grond gedanst moest worden! Alle deelnemers hadden meebetaald aan een hoodie (vest met capuchon) en kregen een masker, dus niemand was te herkennen in deze dans. Dat maakte de massale aanblik wel zo mooi.

De live muziek van de Marchingband Reflection maakte het compleet. Met maskers op, compleet onherkenbaar als zwarte Haagse Kraaien, stormden de dansers het plein op. In het tweede deel van de choreografie, gemaakt door Thom Stuart (bekend van TV en De Dutch Don’t Dance Division), verraste de dansers het publiek met een kleurrijk spektakel. Het derde deel van Lady Gaga bevatte veel coole moves, ook over de grond! En tot slot werd ‘Duh Haagse Kakkeâhr’ zelfs meegedanst door het publiek!

Slechts een paar lessen zijn gebruikt om de danspassen aan te leren, er is een keer in de TOOS Plaza geoefend met hulp van Thom Stuart en de zaterdag vóór de uitvoering hebben we wel 5 uur geoefend voordat alles goed liep met alle 700 deelnemers!! Een druk weekend maar wel een heel leuke ervaring met elkaar.

TV West heeft alles gefilmd, lees hun verslag hier! En check alle foto’s hieronder!
Meer foto’s zijn te zien op de Facebook pagina en de website van Holland Dance. http://holland-dance.com/entry/107/dance-massive-groot-succes

 

Onze TOOS Dans Teams : Jeugdselectie, M.O. 1-3 (do), M.O.3-6 (do), M.O. 1-6 (di) en FoKus II

De extra training met Thom Stuart in TOOS Plaza! Foto’s: TOOS
En een overzicht van het Dansfestijn op Spuiplein! Foto’s: Duco Volker