30 november 2014  |  Trampoline springen

TOOS start met wedstrijdgroep minitrampolinespringen

Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen start op maandag 5 januari 2015 met een nieuw uur waarin op alle soorten trampolines wordt gesprongen. Het is een uur voor jongens en meisjes van middelbaar onderwijs. Het wordt een groep die mee gaat doen aan regionale springwedstrijden en ook vaak demonstraties zal gaan geven.

In dit uur komen de verschillende kanten van het springen aan bod, zo wordt er gesprongen op de minitrampoline, de grote trampoline en de opblaasbare tumblingbaan. Natuurlijk wordt er ook gesprongen over kast, bok, paard en andere verhogingen.

In dit nieuwe springuur zal er na de opwarming aan het begin van de les natuurlijk veel worden gesprongen. Er wordt in blokvorm gewerkt van een aantal weken, zo komt elk toestel in één blok goed tot zijn recht.

De groep gaat oefenen om aan regionale springwedstrijden mee te doen en zal vaak in TOOS Plaza of in Waddinxveen een demonstratie minitrampolinespringen geven.

De les is op maandagavond van 20.00 – 21.00 uur in de Sportzaal van TOOS Plaza en staat onder wisselende leiding van Ivonne van Wichen en Anouk Knijnenburg.

De les start op maandag 5 januari 2015 bij voldoende deelname (minimaal 10 deelnemers).

De les is voornamelijk bedoeld voor meisjes en jongens van middelbaar onderwijs die het leuk vinden om lekker te springen en al enig nivo qua mini trampoline springen hebben, natuurlijk zijn ook oud turn(st)ers uit de regio welkom die springen altijd hun favoriete toestel vonden. Het uur is toegankelijk voor gemiddelde en gevorderde spring(st)ers.

TOOS heeft op woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur al een recreatief springuur voor jongens en meiden van 12 jaar of ouder (minimaal voortgezet onderwijs) in de Sportzaal van TOOS Plaza. Dit uur staat onder leiding van Anouk Knijnenburg.

En op vrijdagmiddag heeft TOOS een trampoline spring uur voor jongens en meisjes van de basisschool (groep 3 t/m 8) van 15.45 – 16.45 uur in de Sportzaal. Dit uur staat onder leiding van Richard Nobel.

Geïnteresseerden voor het nieuwe springuur of voor de bestaande springuren kunnen zich opgeven bij TOOS (0182 – 613839 / 640277). Meer informatie over TOOS staat op www.tooswaddinxveen.nl