05 oktober 2014  |  Verenigingsinfo

TOOS ook op Sportverkiezingen

Dit jaar worden voor de tweede keer de Sportverkiezingen in Waddinxveen gehouden. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Waddinxveense Lions Tsuytende vereniging in samenwerking met de sportclubs uit Waddinxveen. Ook TOOS heeft een aantal sporters genomineerd.

In de afgelopen maanden zijn door de sportverenigingen sporters in verschillende categorieën aangemeld, die goed gepresteerd hebben in het seizoen 2013/2014. Inmiddels zijn voor deze categorieën de genomineerden bepaald. Een jury zal uit de genomineerden de winnaar bepalen. De winnaars worden tijdens een feestelijke avond op 31 oktober in het Coenecoop College bekend gemaakt.

Tijdens de avond worden de genomineerden in elke categorie gepresenteerd en de winnaar worden bekend gemaakt. Voor genomineerden en de winnaars is er ‘eremetaal’ te winnen.  We zijn natuurlijk erg benieuwd of een van onze sporters uitverkozen worden.

Luc Verwijs in de categorie Jeugd 13 – 19 jaar
Zijn wedstrijdschema tot het NK was als volgt:
Regionale kampioenschappen 12e
¼ finale 7e
½ finale 7e
NK-finale 3e

Luc Verwijs heeft een turbulent seizoen achter de rug. In het begin kon hij niet volledig turnen vanwege een langdurige blessure. Maar in de loop van het seizoen werden zijn prestaties steeds beter met als resultaat 3e van Nederland in zijn nivo. Luc turnt in het nivo jeugd 7 in de 2e divisie.
Tijdens het NK in AHOY is hij ook nog Nederlands kampioen geworden op het toestel ringen. Bij voltige was hij tweede van Nederland. Het was een mooi seizoen voor Luc.

Twirlteam Illusion in de categorie Sportteam
Ze zijn 3e geworden op het NK Twirlen in het onderdeel Small Team Dance Twirl Junior Beginner en daarmee een bronzen plak mee naar huis genomen. Dit al na pas twee jaar actief mee te hebben gedaan met twirlwedstrijden, hun  eerste NK en pas drie actief Twirlen. Het team bestaat uit 8 dames in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. 

Ze voeren de routine uit op het thema Charleston, waarbij zowel dans als twirltechnieken combineren.

ETEC TOOS Turn Team heren
In het weekend van 23 en 24 november werden in Zwijndrecht de Nederlandse Kampioenschappen heren turnen voor clubteams georganiseerd, beter bekend als de Nationale Team Cup. Het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen deed mee met vijf teams. De senioren in de tweede divisie legden beslag op een fraaie tweede plaats.

Dit team bestond uit Jari van der Eijk, Erik Koppenaal, Bas van Agten, Daan Koedoot en Laurens de Vries.
Een uitstekende wedstrijd werd beloond met het zilver.

Een bijzondere prestatie voor deze heren om een zilveren medaille te winnen in al het turngeweld in Nederland.

In het weekend van 21/22 juni 2014 staan deze heren ook allemaal op het NK individueel in AHOY Rotterdam. Misschien zullen ze dan nog individuele medailles pakken. We zullen zien. In ieder geval is Bas van Agten als 4e van Nederland geëindigd.