05 oktober 2013  |  Turn Team Heren

TOOS ook bij de Sportverkiezingen in Waddinxveen

Dit jaar worden voor het eerst de Sportverkiezingen in Waddinxveen gehouden. Deze eerste verkiezing wordt georganiseerd door de Waddinxveense Lions Tsuytende vereniging in samenwerking met de sportclubs uit Waddinxveen. Ook TOOS heeft een aantal sporters genomineerd.

In de afgelopen maanden zijn door de sportverenigingen sporters in verschillende categorieën aangemeld, die goed gepresteerd hebben in het seizoen 2012/2013. Inmiddels zijn voor deze categorieën de genomineerden bepaald. Een jury zal uit de genomineerden de winnaar bepalen.
De jury bestaat uit wethouder Dorenda Gerts, oud Europees kampioen boksen Marichelle de Jong en Dick de Nijs namens de organisatiecommissie. De winnaars worden tijdens een feestelijke avond op 18 oktober in het Coenecoop College bekend gemaakt.

Tijdens de avond worden de genomineerden in elke categorie gepresenteerd en de winnaar worden bekend gemaakt. Voor genomineerden en de winnaars is er ‘eremetaal’ te winnen.  We zijn natuurlijk erg benieuwd of een van onze sporters uitverkozen worden.

TOOS heeft 4 sporters genomineerd.

Erik Koppenaal in de categorie Sporttalent tot en met 19 jaar (jongens).
Prestaties:
– 7e op Nederlands Kampioenschap in AHOY Rotterdam op 15 juni 2013.
– 2e tijdens ½ finale in Vught op 11 mei 2013.
– 1e tijdens ¼ finale in Alkmaar op 9 maart 2013.
– 1e tijdens regiokampioenschappen op 19 januari 2013 in Alphen ad Rijn.
– 3e tijdens het NK clubteam turnen op 17 november 2012 in Almere.

Motivatie:
Tijdens zijn NK maakte hij helaas een fout op voltige en was daardoor kansloos voor een podiumplaats tijdens de meerkamp op zaterdag. Op zondag mocht hij uitkomen in 6 toestelfinales en hij werd Nederlands Kampioen Ringen 2013. Bij het toestel sprong haalde hij de zilveren medaille en bij vloer brons.

Erik kreeg vorig jaar het advies van de dokter te stoppen met turnen. Hij is ook tijdelijk gestopt. Maar gelukkig bleek na herhaald onderzoek dat hij toch weer mag turnen, hij heeft zijn opgelopen trainingsachterstand flink ingehaald en is van de tweede naar de eerste divisie gepromoveerd. Zijn seizoen kent een mooie lijst met medailles.
Volgend seizoen moet hij weer promoveren naar een andere leeftijdscategorie.

Laurens de Vries in de categorie Sporttalent tot en met 19 jaar (jongens).
Prestaties:
– 1e op Nederlands Kampioenschap in Almere op 1 juni 2013.
– 3e tijdens ½ finale in Leek op 25 mei 2013.
– 6e tijdens ¼ finale in Waspik op 23 maart 2013.
– 26e tijdens 1/8 finale in Tilburg op 2 februari 2013.
– 1e tijdens het NK clubteam turnen op 17 november 2012 in Almere.

Motivatie:
Laurens heeft door een ongeval een tijd lang niet voluit kunnen turnen. Echter hij heeft na z’n blessure de draad weer goed opgepakt en is op het juiste moment Nederlands Kampioen geworden in de meerkamp (6 toestellen).
Ook heeft hij tijdens de toestelfinale tijdens het NK de volgende medailles nog gehaald: zilver op voltige en zilver op brug.

Laurens is bij TOOS een paar jaar geleden komen turnen omdat de Goudse vereniging stopte met heren turnen. Hij heeft zich ontwikkeld als goede turner die volgend seizoen ook promoveert naar een hogere divisie. Laurens turnt 9 uur in de week bij TOOS.

Dit seizoen is Laurens twee keer Nationaal Kampioen geworden zowel met z´n team als individueel. Volgend seizoen promoveert Laurens naar de 1e divisie.

Maaike Luijendijk in de categorie Sporttalent tot en met 19 jaar (meisjes).
Prestaties:
– Promotie met onderdeel Super X Strutting naar Intermediate.
– Promotie met Duo Twirling met Renske Luijendijk naar Intermediate.
– 12e op voorrondes NK 2013 Duo Twirling Beginner.
– 6e op voorrondes NK 2013 Super X Strutting Beginner, met plaatsing Nederlandse kampioenschappen.
– 4e op Nederlandse Kampioenschappen 2013 met onderdeel Super X Strutting Beginner.
– Plaatsing voorrondes NK 2014 Rhythmic Twirl.

Motivatie:
Maaike was in 2012 en 2013 voor haar studie tijdelijk woonachtig in Limburg en kwam ieder weekend naar Waddinxveen om bij TOOS, twirlafdeling Illusion, te komen twirlen voor haar solo-onderdelen. Ze is zeer gemotiveerd en heeft vooral veel enthousiasme voor de sport. Ondanks enkele blessures het afgelopen jaar en griep op de Nederlandse Kampioenschappen heeft ze toch zeer mooie prijzen in de wacht weten te slepen.
Het seizoen van Twirlen is niet een schooljaar, maar een kalenderjaar. Momenteel zijn we dan alweer druk bezig met wedstrijden in het nieuwe seizoen. Maaike heeft zich daarbij aal weten te plaatsen voor de voorrondes NK die in december 2013 worden gehouden.

Renske Luijendijk in de categorie Sportvrouw
Prestaties:
– Promotie met Duo Twirling met Renske Luijendijk naar Intermediate.
– 12e op voorrondes NK 2013 Duo Twirling Beginner.
– 17e op voorrondes NK 2013 Rhythmic Twirl Intermedaite.
– 2e op Nederlandse Kampioenschappen 2013 met onderdeel Super X Strutting Intermediate.

Motivatie:
Het seizoen van Twirlen is niet een schooljaar, maar een kalenderjaar. Renske heeft een succesvol 2012 achter de rug, met als mooie afsluiting een 2e plaats op de Nederlandse Kampioenschappen 2013.

Ze heeft na het NK besloten te stoppen met Twirlen, na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest. Op haar 2e kwam ze er al mee in aanraking en op haar 6e mocht ze lid worden van de eerste vereniging. In haar carrière heeft ze meerder mooie prijzen, promoties en plaatsingen behaalt. Zo heeft ze meerdere malen een 3e, 2e of 1e plek op de Nederlandse kampioenschappen gehaald, zowel solistisch, als in duo- en teamverband.
Met als grote trots in 1999 Europees kampioen met duo, in 2009 Wereldkampioen met Pompomteam en tweede met Team Sectie C. En afgelopen jaar, 2012, een 2e plaats op de Wereldkampioenschappen met Pompomteam.

Tevens is zij al meerdere jaren actief aan het les geven, waarmee ze met haar leerlingen ook al een aantal successen heeft geboekt.  In 2010 heeft ze een twirlafdeling bij onze verenging opgericht, die momenteel meerder teams en solisten kent. Ze timmert hard aan de weg.