13 maart 2017  |  Turn Team Dames

TOOS meiden turnen Districtswedstrijd in Amsterdam

Op zaterdag 11 maart waren de districtswedstrijden voor Pupil 2, Jeugd 1 en 2 D1 in Amsterdam. Voor TOOS namen hier een aantal meiden aan deel.

In wedstrijd 2 startten Carlijn Kreft, Jasmijn van Rooijen en Maud van Ringelenstein hun wedstrijd op vloer. De meiden turnden met plezier hun vloeroefening. Dit was duidelijk te zien bij Maud. Zij werd knap twaalfde op dit onderdeel. Het toestel brug ging de meiden ook goed af. Carlijn en Jasmijn lieten een strakke oefening zien met een super ophurken, wat hen een zeventiende en achttiende plaats opleverden. Helaas geen doorstroming voor deze meiden, maar wel een mooi leermoment.

Kyra Minnema en Naomi Verweij turnden in wedstrijd 3. De meiden startten op het onderdeel balk. Dit onderdeel blijft toch altijd lastig, maar zij lieten mooie strakke oefeningen zien. Sprong was voor Kyra haar beste onderdeel met een mooie negende plek. Hun derde toestel was vloer, waar zij beiden een prima oefening op muziek hebben laten zien. Zij eindigden hun wedstrijd op brug, waarbij Naomi een mooie zestiende plek behaalde. Helaas ook voor deze meiden geen doorstroming, maar wel weer een wedstrijdervaring rijker.

In de avondwedstrijd waren Nicole Esveldt en Suzanne Koelewijn aan de beurt. Helaas moest Rosa Boekhorst in verband met een blessure deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook zij begonnen op balk, niet hun favoriete onderdeel, maar met hier en daar een wiebel en een val, kwamen ze hun oefeningen goed door. Het was duidelijk te zien dat sprong vandaag bij Suzanne en Nicole hun beste toestel was. Met mooie overslagen pakten zij hierop een tweede en zesde plaats. Zij sloten de wedstrijd af met mooie brugoefeningen. Met een super score van 42.775 werd Suzanne knap zevende,  wat voor haar de districtfinale, op 13 mei, heeft opgeleverd.