05 juli 2014  |  Dans

TOOS danst met ‘De Computerheks’ het seizoen uit!

Zaterdag 5 juli was het een zeer bijzondere dag in TOOS PLAZA. We gaven ter afsluiting van ons seizoen twee leuke kinderdansvoorstellingen ‘De Computerheks’ !

De TOOS dansteams (groepen 1 t/m 8, KidzMove en jeugdselectie) en de twirlteams B & C gingen samen de hele middag met hun docenten aan de slag. In de turnzaal werden de toestellen gebruikt als achtergrond en toverde elke groep een turntoestel om tot een mooi decor. De groep 3-4 beertjes knipten en plakten schattige berenoortjes op hun diadeem, de krokodillen  (groep 7-8) gingen aan de slag met scherpe tanden voor hun bekken en de sneeuwvlokjes van groep 1-2 plakten hun sneeuwballen vast. De kinderen werden mooi geschminkt door de schminkdames: van aapje tot papegaai! De groep 7-8 meiden werden complete oude dametjes ‘Trix’ met een eigen gemaakt leesbrilletje!

TOOS docentes Judith en Maaike hadden dit jaar het thema uitgewerkt op het boek ‘De Computerheks’ van Francine Oomen. Waarna elke dans- en twirldocent een passende choreografie had gemaakt. De jeugdselectie vertelde het verhaal en speelde de hoofdrollen van de personages, waarbij de dans- en twirlteams telkens het verhaal dansant uitbeeldden. De einddans, gemaakt door Francis Hendriks, werd door iedereen met veel plezier uitgevoerd.

Dit was een leuke afsluiting van het dans- en twirlseizoen.

Volgend seizoen

Volgende week zijn de laatste lessen en dan is het vakantie. Een mooie tijd voor de docenten om alvast na te denken over de nieuwe choreografieën voor:

– TOOS Danst Anders voorstelling op 7 februari 2015 in TOOS Plaza.

– TOOS Schouwburgvoorstelling op 27 juni 2015 in Gouda!

Zet dit alvast in je agenda.

 

Nog even de hoofdpersonages uit ‘De Computerheks’ op een rijtje; onze acteurs en dansers: