01 maart 2015  |  Dans

TOOS danst het museum door

Boeken, schilderijen, mummies, tinnen soldaatjes en standbeelden, het kwam zaterdag 7 februari tijdens een swingende dansvoorstelling rondom het thema ‘A Night at the Museum’ bij Dans- en Turnvereniging TOOS allemaal voorbij.

Dans- en sportcomplex TOOS Plaza was omgetoverd in een museum en tijdens een uur durende dansvoorstelling kwam dat museum tot leven. Alle dansgroepen, waaronder de allerjongste jazztiek-kleuters vanaf 4 jaar en de twirl meisjes deden tijdens een drietal shows mee aan de dansvoorstelling.

Hoe zou het zijn om een nacht door te brengen in het museum? De bezoekers Anja en Margreet leidden het publiek langs de diverse musea en tentoonstellingen met bijzondere kunstwerken, standbeelden en schilderijen. De rondleiding begon bij de zaal met kinderboeken, langs de schilderijen, wassenbeelden en via de speelgoedzaal op weg naar de moderne popart. Van alles kwam voorbij. Ook de bezoekers wachtend in de rij en de dieven die ‘s nachts op pad gaan werden niet vergeten.

Het publiek genoot van de wervelende show. Vaders en moeders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s zaten in de zaal en klapten enthousiast mee op de muziek. Jeannette Lugthart en Artjo Wittenberg kwamen met hun kinderen Franklin, Jette en Ronan naar de eerste dansshow. “Onze dochter Venna deed mee met groep 3/4”, vertelt Jeannette na afloop van de show. “Ik vond de voorstelling heel leuk om te zien, heel creatief en explosief en ik kreeg gelijk zin om mee te doen.”

Na afloop van de ontdekkingstocht sloot het museum met een daverend applaus voor de vele deelnemers en was het tijd om te genieten van een drankje in de kantine.

Gepubliceerd in Hart van Holland,
Monique Bosboom

 

De eerste foto’s vind je op de fotopagina»


Het circus door Illusion team C.