01 november 2015  |  Dans

TOOS brengt bezoek aan het Nederlands Dans Theater

Hoewel ze in Den Haag hard bezig zijn met de verbouwing van het Lucent danstheater/de Anton Philipszaal, heeft het Nederlands Dans Theater nog steeds zijn plek aan het randje van het Spuiplein in Den Haag.

Op zaterdag 31 oktober mochten er 2 groepen van Toos op bezoek komen voor een workshop over theatermiddelen en natuurlijk dans met diezelfde theatermiddelen. We begonnen in het theater en kregen uitleg over belichting en het inhangen van decorstukken. We gingen via een paar mooie lampen naar enkele dansstukjes kijken waarbij zowel decor, als belichting als extra geluiden gebruikt werden, en na een heerlijk stuk dans geleerd te hebben (de combi) mochten de meiden van de jeugdselectie en de meiden van de maandag Moderne dans groep zelf aan de slag.

Met gebruik van een kleed, mooie lampen, bijzondere muziek en/of koffers maakten zij in 4 groepen hun eigen versie van een dans. Het was super leuk en heel gezellig en alle meiden hebben genoten van deze bijzondere workshops. In februari zijn FoKus II en FoKus I aan de beurt voor zo’n zelfde bijzondere workshop.

Met dank aan de medewerkers van de afdeling Educatie/Move In van het NDT