04 februari 2017  |  Verenigingsinfo

TOOS Award’s en bekers uitgereikt tijdens “a touch of gold”

 

Zaterdag 28 januari zijn tijdens de feestelijke bijeenkomst “a touch of gold” in TOOS Plaza de TOOS Twirl Award, de Bontenbalbeker voor jongens en de Bontenbalbeker voor meisjes en de TOOS Dans Award uitgedeeld. Tijdens een gezellige feestelijke avond met demonstraties, hapjes en drankjes, tijd voor gezellig kletsen zijn de volgende Awards en bekers uitgedeeld.

Twirlaward
De TOOS Twirl Award staat voor de beste twirlprestatie die in het afgelopen jaar door de twirlsters van TOOS zijn neergezet. Uit de groep van circa 30 twirlsters die TOOS heeft met circa evenveel verschillende oefeningen was het voor de jury van TOOS een moeilijke keuze om een aantal twirlsters te nomineren. Uiteindelijk waren de volgende meiden genomineerd (uit elk team één): Sanne Zeeman, Summer van Vliet en Ester van Harten. De Twirl Award is uiteindelijk gewonnen door Ester van Harten.
Djarah Kleiweg heeft als winnaar van vorig jaar de beker overhandigd.

Bontenbalbeker heren
De Bontenbalbeker voor jongens is voor de turner die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. De trainers hadden drie genomineerden voorgesteld en de turners en leiding zelf mochten op hun “favoriet” stemmen. De genomineerden waren: Menno Versluis, Niels vd Sluis en Roeland Sleijpen.
De uiteindelijke winnaar is Niels vd Sluis geworden. Niels deed het afgelopen seizoen al meteen van zich spreken door tijdens de kwartfinales van de Nederlandse Kampioenschappen een bronzen plak op te eisen. Via een vijfde plaats tijdens de halve finales plaatste Niels zich voor de landelijke meerkampfinale. Tevens plaatste hij zich voor twee toestelfinales: vloer en ringen.

Het weekend van de finales in Alphen aan den Rijn zal Niels niet snel vergeten. Na een mooie zevende plaats tijdens de meerkampfinale, sleepte hij bij de toestelfinales twee medailles in de wacht. Hij pakte zilver op het onderdeel vloer en liet zich tot Nederlands Kampioen kronen op het onderdeel ringen! Een prima prestatie met als beloning de Bontenbalbeker.
Niels kreeg de beker overhandigd door Stefano van Kesteren (de winnaar van vorig jaar).

Bontenbalbeker dames
De Bontenbalbeker voor meisjes is dit jaar ook weer uitgedeeld. Deze is voor de turnster die in het afgelopen jaar de beste landelijke turnprestatie heeft neergezet. Dit jaar waren er twee bekers, één voor de verplichte oefenstof en één voor de vrije oefenstof. De trainers hadden genomineerden voorgesteld en de turnsters zelf mochten op hun “favoriet” stemmen.

De genomineerden van de keuze oefenstof waren: Rosalie Janse, Kristina Tergau en Liz de Vos. De genomineerden bij de verplichte oefenstof waren Kyra Minnema, Britt Burger en Carlijn Eijpe.

De uiteindelijke winnaars zijn Kyra Minnema en Kristina Tergau geworden. Ze hebben vorig jaar beide goed en lekker geturnd en zijn een goede waarde voor de beide turnteams. Een reuze prestatie met als extra beloning de Bontenbalbeker.

Dansaward
Als laatste Award is ook nog de Dans Award uitgereikt. De keuze bij de dans is reuze, van alle groepen met in totaal meer dan 30 dansen moet de dansleiding een keuze maken. Vele dansen zijn geshowd tijdens de jubileumshow maar ook tijdens de Dance2Demo’s. Uiteindelijk is FoKus II de winnaar geworden. Met hun dans wisten ze de landelijke finale te halen van.