18 juni 2013  |  Twirlen

Team A Illusion naar Voorrondes NK Twirlen

Afgelopen zaterdag 15 juni vond voor Illusion, twirlafdeling van Jazzdasn- en Turnvereniging TOOS Waddinxveen, de laatste wedstrijd voor de zomervakantie plaats in Alblasserdam. Deze dag beloofde een drukke dag te worden, omdat alle solisten, duo’s en teams van de twirlafdeling Illusion mee deden aan de wedstrijd in Alblasserdam.

De dag begon met Esther van Harten die voor het eerst haar Rhythmic Twirl ten tonele bracht. Zij werd gevolgd door Isabel Floor, Tessa Grootendorst, Madelon van Harten en Tara Slaman met hun 1 Baton. Ook Madelon en Tara deden voor het eerst mee.
Vervolgens volgenden Irine Kleiweg, Lindsay Sip, Dione van der Greft, Anne-Fleur Fioole en Maaike Luijendijk met hun Rhythmic Twirl. Irine en Maaike wisten daarmee een 2e plaats te behalen.

Na de solo’s was het de beurt aan de duo’s. Hierbij deden voor het eerst mee Petra van Harten en Hanneke Heemskerk, Lindsay Sip en Chamilla Hagendoorn en Lina Azzhimed en Dana Minnes. De dames wisten allemaal een hele mooie show neer te zetten. Petra en Hanneke behaalden daarmee een 3e plaats. Maaike Luijendijk en Djarah Kleiweg deden hierna nog hun Super X Strutting. Maaike behaalde hiermee een 2e plaats en Djarah een 1e plaats.

Demi van Es sloot de solistische onderdelen af met haar Kids Twirl, waar zij voor het eerst aan mee deed en direct een 1e plaats mee behaalde.

Aan het eind van de dag was het de was het de beurt aan de twee teams van Illusion. Team B deed met hun “Cowgirls” thema wederom mee en wist een 4e plaats te behalen. Team A deed mee met hun routine op het thema van “Charleston”. Zij deden dit uitstekend en veraste man en vrouw door een 1e plaats te behalen met genoeg punten voor een plaatsing voor de voorrondes van NK Twirlen. De voorrondes van het NK Twirlen worden gehouden in december 2013 en wanneer zij eindigen bij de top 10 mogen zij door naar de Nederlandse Kampioenschappen Twirlen. Echter wanneer er minder dan 10 teams geplaatst hebben, dan gaan zij direct door naar het NK. Een super prestatie om het schooljaar mee af te sluiten.