18 maart 2013  |  Turn Team Dames

Succesvol weekend voor turnsters TOOS

Angelica Oudenaarden van Jazzdans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen heeft tijdens de voorwedstrijd voor de 2e divisie in Arnhem een zilveren medaille behaald. Ze heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale van het NK, die op 6 en 7 april wordt gehouden in haar eigen woonplaats.

Angelica Oudenaarden werd vorig jaar Nederlands Kampioen, in de derde divisie. Ze turnt dit jaar twee niveaus hoger dan vorig jaar, maar de sierlijke turnster wist desondanks opnieuw de top drie te halen tijdens een landelijke wedstrijd.

Aan de voorwedstrijden in Arnhem deden in totaal 9 turnsters mee van TOOS. Maar liefst 5 meisjes wisten zich te plaatsen voor de halve finale.

Op zaterdagochtend werd Pharisha Vyent 9e in haar categorie en Annefleur Berends 8e. Voor beide meisjes betekent dit dat ze door zijn naar de volgende wedstrijd van de KNGU.

Angelica Oudenaarden en Daphne Spruijtenburg waren daarna aan de beurt.  Ook zij wisten met een knappe 2e en 5e plaats de volgende ronde te halen. Daphne haalde van alle deelnemers in haar categorie bovendien de hoogste score op brug.

Op zondag reisden vier jonge turnsters van TOOS af naar Arnhem. Emmie de Winter behaalde genoeg punten om zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Voor Quinty Troost, Esmée de Jong, Dominique van Kesteren en Djoya Burger verliep het weekeinde wat minder succesvol. Ze lieten een aantal mooie elementen zien, maar haalden in het sterke deelnemersveld helaas net te weinig punten om door te stromen.

De halve finale voor turnsters wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in Waddinxveen. TOOS organiseert de halve finale samen met de KNGU. Op 6 en 7 april komen circa 450 turnsters naar De Dreef, verdeeld over maar liefst 10 wedstrijden. Tijdens het weekend zijn er ruim 150 taken waar TOOS vrijwilligers voor nodig heeft. Daarnaast moet er nog opgebouwd worden (op vrijdagavond) en moet alles ook weer afgebroken worden (op zondagavond). Mocht u een handje willen helpen, dan kunt u uw contactgegevens doorgeven via info@tooswaddinxveen.nl.
U kunt u ook inschrijven via de intekenlijst in TOOS Plaza, aan de Staringlaan 18 in Waddinxveen.