16 april 2014  |  Twirlen

Succes voor Illusion

Afgelopen zaterdag 12 april was voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, een geslaagde twirlwedstrijd in Oude Tonge.

Deze dag begon al zeer vroeg met Tara Slaman haar 1 Baton Preteen Beginners routine die de spits mocht afbijten, direct gevolgd door Ester van Harten op het onderdeel Dancetwirl Juvenille Beginner. Beiden dames deden uitstekend hun best en Ester behaalde hiermee een mooie tweede plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de andere meiden op het onderdeel 1 Baton. Isabel Floor, Madelon van Harten, Tessa Grootendorst in de Junior Beginners en Maaike Luijendijk voor het eerst in de Senior Beginners klasse. Ze deden het allen uitstekend en Isabel en Madelon wisten hiermee een derde en vierde plaats te behalen met genoeg plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK. Bij het voor de tweede keer behalen van wederom genoeg punten zullen zij definitief geplaatst zijn voor deze voorrondes.

Na 1 Baton kwam het onderdeel 2 Baton. Hier deed Isabel Floor aan mee en zij haalde een zeer verdiende eerste plaats binnen. Vervolgens was het de beurt aan de duo’s van Illusion in de Preteen Beginners klasse, Lindsay Sip en Chamilla Hagendoorn, Lina Azzhimed en Dana Minnes en Petra van Harten en Hanneke Heemskerk.
Deze meiden  lieten zij zich van hun beste kant zien en behaalden allemaal zelfs een podiumplek! Lina en Dana werden eerste, Chamilla en Lindsay tweede en Petra en Hanneke derde.

Maaike Luijendijk, Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole deden daarna mee aan het onderdeel Super X Strutting. Djarah en Anne-Fleur in de Junior Beginners en Maaike Luijendijk in de Senior Intermediate klasse. Alle drie wisten ze een podiumplek te bemachtigen; Maaike en Anne-Fleur een derde plaats, Djarah zelfs een eerste plaats. Anne-Fleur en Djarah behaalden hiermee ook voor de eerste keer genoeg plaatsingspunten.

Tussen de 1 Baton, 2 Baton, Duo Twirling en Super X Strutting routines door waren ook de solisten Dancetwirl aan de beurt. Dione van der Greft, Irine Kleiweg en Isabel Floor deden voor het eerst mee met hun nieuwe routines. Djarah Kleiweg, Anne-Fleur Fioole, Robine Neijssel en Maaike Luijendijk deden dit met al bekende routines. Isabel wist met haar nieuwe routine in de Junior Beginners de jury zo te overtuigen dat zij zelfs promotiepunten behaalden en eerste werd. Helaas vielen de andere dames dit keer buiten de prijzen.

Tot slot was het nog de beurt aan Team A van Illusion met hun “Charleston” routine, welke zij voor het eerst dit jaar weer opvoerden. Zij behaalden hiermee een prachtige eerste plaats.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl