25 maart 2014  |  Twirlen

Succes op eerste twirlwedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag 22 maart  begon het twirlseizoen voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen op de wedstrijd in Alblasserdam.

Deze dag deden alleen de solisten van Illusion mee en de dag begon al vroeg. Tara Slaman mocht met haar 1 baton routine in de preteen beginners klasse het spits afbijten en liet een stralende show zien. Helaas viel zij echter net buiten de prijzen.

Daarna was het de beurt aan Isabel Floor, Tessa Grootendorst en Madelon van Harten om in het zelfde onderdeel, maar dan in de junior beginners klasse, hun kunnen te laten zien. Dit deden zijn alle drie uitstekend en Isabel behaald daarmee een 1e plaats, Tessa een 2e plaats en Madelon een 4e. Vervolgens was het weer de beurt aan Isabel, maar dit keer op het onderdeel 2 baton. Zij deed hier voor het eerst aan mee en wist gelijk een mooie 2e plaats in de wacht te slepen in de junior beginners klasse.

Na het onderdeel 2 baton was het de beurt aan de duo’s van Illusion. Chamilla Hagendoorn en Lindsay Sip en Lina Azzhimed en Dana Minnes wisten daarmee in de preteen beginners klasse een 2e en 3e plaats in de wacht te slepen.
Ook Maaike Luijendijk en Djarah Kleiweg wisten het podium te behalen op het onderdeel Super X Strutting. Djarah behaalde een mooie 1e plaats in de junior beginners klasse en Maaike een 2e plaats in de senior intermediate klasse. Tevens behaalde Maaike genoeg punten voor een eerste keer plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap.

Als laatste van de dag was het onderdeel dance twirl aan de beurt. Ester van Harten behaalden in daarmee in de juvenille bgeinner klasse een 2e plaats, Robine Neijssel in de junior beginner een 2e plaats en Maaike Luijendijk in de senior beginners tevens ook een 2e plaats. Robine en Maaike behaalde met dit onderdeel tevens ook genoeg punten voor een eerste keer plaatsing NK. Wanneer zij nogmaals het beoogde aantal punten halen, zullen zij definitief  geplaatst zijn voor de voorrondes van het NK.

Er kan dus gezegd worden dat het seizoen van Illusion stralend van start is gegaan.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl