26 maart 2018  |  Turn Team Heren

Steijn Verhorik pakt goud!

De twee “gele” mannen: Steijn Verhorik en Nils Eriks

Op 24 en 25 maart werden in Winterwijk kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. Steijn Verhorik van het ETEC TOOS Turn Team  turnde een superwedstrijd en behaalde het goud.

Wouter de Jong kwam voor TOOS uit in categorie Jeugd 9. In deze kwartfinale lagen twaalf startbewijzen klaar voor de halve finales. Wouter liet een steekje vallen op vloer, maar herstelde zich met een uitstekende oefening op ringen. Hij had het geluk aan zijn zijde en plaatste zich als 12e voor de halve finales.

Damian Rook had dezelfde opdracht in zijn kwartfinale in categorie Pupil 15. De concurrentie was echter een maatje te groot en hij eindige als 24e. Derhalve voor hem geen halve finales.

Jelle Versluis van het ETEC TOOS Turn Team vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 13. Hij mocht na zijn wedstrijd het podium op om een bronzen medaille om te laten hangen. Tevens plaatste hij zich hiermee voor de halve finales.

Swen van Diggele turnde in categorie Senior 6. In deze kwalificatie lager 24 startbewijzen klaar voor de halve finales. Swen turnde een prima wedstrijd en met 14e plaats stroomt hij door.

Nils Eriks, Victor Moons en Steijn Verhorik turnden hun eerste van drie kwalificatiewedstrijden. Over deze drie wedstrijden wordt bepaald wie de meerkampfinale en de toestelfinales mogen turnen. Steijn legde een goede basis, want met een sterke wedstrijd behaalde hij het goud. Nils completeerde het TOOS feestje – hij werd gedeeld derde. Ook Victor deed het prima met een zevende plaats.