06 oktober 2013  |  Dans

Sport uren voor volwassenen bij TOOS

De Waddinxveense Jazzdans- en Turnvereniging TOOS heeft naast turnen en dans ook voor dames en ook heren vanaf circa 25 tot 70 jaar vele andere bewegingsuren. Deze uren bestaan niet alleen uit conditietraining, maar bieden een wat breder aanbod aan oefenstof.

Het is belangrijk te zorgen dat het lichaam voldoende in conditie blijft en gelukkig krijgt bij steeds meer mensen trimmen (sport fit) een vaste plaats, want met sporten blijf je fit.
Hart- en bloedvaten, spieren en botten kunnen worden versterkt door een goede lichaamsbeweging.
Binnen de trimlessen wordt veel gedaan aan spierverlengende en spierversterkende oefeningen en wordt veel aandacht besteed aan speel- en spelvormen. Het is de les bij TOOS om gezond recreatief gevarieerd bezig te zijn.

Elke trimactiviteit wordt begeleid door een deskundig opgeleide trainer. Een trainer die de mensen enthousiast maakt om te sporten in een groep, maar ook oog heeft voor persoonlijke zaken en inspeelt op de mogelijkheden van iedereen. De les is deels aangepast aan het niveau van de deelnemers, zodat elke leeftijdsgroep zich binnen deze lessen thuis kan voelen.
Ligt het accent bij de herengroepen meer op conditie en volleybal, bij de dames is het aanbod elke les anders. Zo gaat inspanning (veelal op muziek) en ontspanning heel goed samen.

Volleybal
Voor de heren is er een les op de maandagavond van 21.00 – 22.00 uur, de les worden gegeven door Richard Nobel in de Sportzaal van TOOS Plaza. Op woensdagavond is er ook een volleybalgroep in TOOS Plaza van 20.00 – 21.30 uur, deze is voor dames en heren toegankelijk en staat onder leiding van Timios Volleybal.

Fit Balans
Woensdagochtend wordt er in de Danszaal van TOOS Plaza een les Fit Balans van 9.00 – 10.00 uur gegeven, deze les wordt gegeven door Emmie de Graaff.
Tijdens deze les geven we aandacht aan conditie-, balans-, en spierversterkende oefeningen voor buik, rug en benen. Er wordt met de grote fitballen gewerkt. Met de warming-up en cooling down wordt er met muziek gewerkt. Zo zal er ook aandacht zijn voor ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Sterke Soepele Spieren
Op de maandagavond is er voor dames van 20.00 – 21.00 nog een uur olv Linda Hofman met spierversterkende oefeningen. Alle spieren komen aan bod, armen, schouders, buik, billen, benen, rug enz.. De oefeningen zullen in een rustig tempo gedaan worden onder het genot van een rustige achtergrond muziek. Rustig betekent niet dat je niet hoeft te werken, het betekend alleen dat er geen conditionele oefeningen gedaan worden. Dus geen springen en combinatie van pasjes. Wel degelijk zul je hiervan sterkere spieren krijgen en ook de lenigheid komt elke les weer aan bod. Dus wil je graag Sterke Soepele Spieren kom dan naar 3S-sport bij TOOS.

Power Yoga
Yoga is voor iedereen en bij TOOS op vrijdagavond van 20.30 / 21.30 uur. Voor jong en oud en voor mannen en vrouwen, gezonde of zieke mensen. Yoga geeft u kalmte, ontspanning en nieuwe energie en het bevordert de spijsvertering. In de les starten we met een warming up, daarna pakken we verschillende spiergroepen aan, bijvoorbeeld; de been/bil spieren, rugspieren, buikspieren, heupopeners en balance oefeningen. Yoga kan altijd worden aangepast maar blijf naar uw lichaam luisteren.  Het laatste deel van de les bestaat uit ontspannende oefeningen.
Bij Power Yoga is het doel niet een perfecte houding aan te kunnen nemen, maar bereid en in staat te zijn om datgene wat u tijdens Yoga over uzelf leert, in uw dagelijks leven in praktijk te brengen. Daarom moet u uw eigen ervaringen niet vergelijken met die van een ander, maar gewoon uw intuïtie volgen in wat goed voor u is.

Body & Mind / Pilates
Een nieuwe les in het TOOS lesrooster is de Pilates/Body & Mind les op dinsdagmiddag, die door onze nieuwe docente Henriëtte Baars wordt gegeven. Een mooie combinatieles van Pilates, Tai Chi en Yoga oefeningen die op muziek worden uitgevoerd. Van top tot teen worden alle spiergroepen op een evenwichtige manier getraind, werkend vanuit je powerhouse.  Tijdens de oefeningen wordt ook goed gefocust op de ademhaling en rustige vloeiende bewegingen. Afwisselend wordt o.a. gebruik gemaakt van  de Pilates-mat, -ring, fitbal of dynabends. Uiteraard wordt de les afgesloten met een ontspannende cooling down. Voel je fit en in balans!

Alle lessen worden gegeven in TOOS Plaza aan de Staringlaan 18 in Waddinxveen.

Als u geïnteresseerd bent in een van deze lessen kunt u altijd een kijkje gaan nemen bij deze lessen of beter nog door gelijk mee te gaan doen.  Alle leden mogen altijd 2 keer gratis mee doen op proef.
Voor meer informatie kan u altijd TOOS bellen: 0182-613839 / 640277 of te kijken op onze web-site: www.tooswaddinxveen.nl