09 november 2017  |  Turn Team Dames

Speciale ‘warming-up’ voor wedstrijdseizoen turnsters TOOS

Voor 23 turnsters was het afgelopen zaterdag echt een feestje. De turnsters van het Dröge turnteam en het Curves turnteam deden mee aan een speciale oefenwedstrijd om zich zo voor te bereiden op het komende regionale en landelijke wedstrijdseizoen.

De twee coaches René Kleiweg en Stephanie Hofman hadden daarbij kosten nog moeite gespaard. Zo hadden ze een turnhal in Bergschenhoek geboekt met tribune, officiële juryleden van de KNGU ingeschakeld en ervoor gezorgd dat alle turnsters met minimaal één medaille weer naar huis keerden. Er waren bronzen, zilveren en gouden medailles voor de beste turnsters in elke categorie. Er waren bovendien prijzen voor de top drie van alle turnsters op de toestellen vloer, balk, sprong en brug, zowel in de voorgeschreven als in de vrije oefenstof.

,,Het regende bij deze onderlinge wedstrijd echt medailles. We wilden het wedstrijdseizoen met een positieve ervaring starten en dat is – zo blijkt uit de reacties van de turnsters en hun ouders – goed gelukt. We willen dit evenement volgend jaar dan ook zeker herhalen’’, aldus René Kleiweg.

Iris en Djamaya gingen er na de wedstrijd niet alleen vandoor met diverse medailles, maar kregen ook een wisselbeker uitgereikt. Zij behaalden namelijk de hoogste totaalscores, van alle turnsters die aan de wedstrijd deelnamen.