30 november 2015  |  Twirlen

Solisten Illusion stralen op voorrondes NK twirl

Het hele jaar door wordt er hard getraind door de twirlers van Illusion, twirlafdeling van TOOS. Zowel de teams als de solisten steken vele uren in het trainen van nieuwe twirltechnieken, lenigheid, dans en expressie. Tijdens de wedstrijden, die door het jaar heen gehouden worden, worden de routines getoond aan de juryleden. Een aantal twirlers is het gelukt om dit jaar voldoende punten te halen om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen.

Irine Kleiweg, Dione van der Greft en Isabel Floor mochten afgelopen zaterdag deelnemen aan dit evenement. Vanuit het hele land kwamen twirlers samen om te strijden voor een plek in de top 15 om door te kunnen gaan naar de Nederlandse Kampioenschappen op 12 en 13 december of 9 en 10 januari 2016.

Isabel zorgde voor een sterke start op het onderdeel 1-baton in de klasse Junior Intermediate. Ze liet zien hoe sterk ze gegroeid is het afgelopen jaar en toonde haar technieken moeiteloos aan de jury. In de middag was het de beurt aan Irine op het onderdeel Solo Dance Twirl in de klasse Junior Beginner. Ook zij zette een mooie en sterke routine neer, waarbij ze een fantastische uitstraling liet zien. Dione volgde later in de middag in dezelfde klasse. Ook haar routine was overtuigend en vloeiender dan ooit. Drie routines om trots op te zijn! Door de grote concurrentie was het een lastige opgave om de top 15 te behalen, maar er kan zeker terug gekeken worden op een succesvolle dag. Isabel behaalde een 20e plek, Dione een 25e plek en Irine een 37e plek.

Volgende week vinden de Nederlandse Kampioenschappen Beginners plaats in Almere. Hier zullen Djarah Kleiweg, Isabel Floor en Dione van der Greft aan deelnemen. Wij wensen de meiden alvast heel veel succes!

Wil je meer weten over de wedstrijden, de mogelijkheid tot proeflessen of andere informatie betreffende twirlafdeling Illusion en TOOS Waddinxveen? Kijk verder op deze website of ga naar www.twirlafdelingillusion.nl of of volg ons op facebook via www.facebook.nl/twirlafdelingillusion