29 november 2013  |  TOOS Evenementen Team

Sint en Pieten in TOOS PLAZA!

Op zaterdag 23 november was het een grote drukte bij TOOS in Waddinxveen. Er waren ruim 80 kinderen aanwezig om het Sinterklaasfeest mee te vieren.

 

Alle kids werden in groepjes verdeeld en kregen ieder een hulpouder toegewezen. Een drukte van belang in de kleedkamer, waar alle jassen en schoenen, in grote genummerde zakken werden bewaard. Daarna was het hup! met z’n allen de danszaal in. Het feest kon beginnen!

Dansdocent Margreet had de leiding in de danszaal: zingen, springen, allemaal in spanning afwachten op de komst van de Sint en zijn Zwarte Pieten! Nou die Zwarte Pieten lieten zich al snel zien! Drie leuke meisjespieten, twee stoere jongenspieten en natuurlijk de Hoofd Piet. Ze flitsten telkens door de zaal. Nadat iedereen heeeeeeel hard had gezongen, kwam gelukkig ook Sinterklaas binnen. De Sint had een ‘Nederlandse’ staf (van € 4,95) bij zich en werd hartelijk welkom geheten in TOOS Plaza. Sommige kinderen wilden graag wat vertellen aan de Sint en met z’n allen werd er veel gezongen. Juf Margreet sprak met Sint en de kinderen af dat er goed geoefend zou worden om aan het einde van de middag voor de Sint een leuk Pietendansje te laten zien. Een dansje dat alle zwarte pieten ook moesten leren. Daarna ging Sinterklaas naar zijn chique Sinterklaaskamer en dat was de start voor het Sinterklaas-circuit!

De kinderen leerden in de danszaal het Pietendansje, ze konden klimmen en klauteren op een echte spannende Pietenbaan in de sportzaal, hebben in de kantine de Sint-en-Piet-spelletjes gedaan en in de kleedkamer een kleurplaat ingekleurd. Maar……ze gingen ook op bezoek bij Sinterklaas en de Hoofdpiet! Ter afwisseling konden ze in een hoekje rustig kijken naar een DVD van Kleine Klaas. En dit jaar was er een machine om suikerspinnen mee te maken. En zo kreeg ieder kind die bij de televisie zat een lekkere suikerspin.

De hele middag klonken er Sinterklaasliedjes door TOOS Plaza. Aan het eind van het feest lieten de kinderen het ingestudeerde Pietendansje aan Sinterklaas zien.
Toen was het tijd voor een cadeautje! Maar waar waren deze???? Verstopt op zolder! De Pieten klommen in de klimtoren en haalden 4 grote Sinterklaaszakken naar beneden. Elke Piet nam een zak mee naar een hoek van de zaal, waarna de kinderen hun pakje kregen. Daarna zongen ze nog een afscheidslied en gingen Sint en zijn Pieten weer weg.
Toen werden de jassen en schoenen weer opgezocht en aangedaan en werd een ieder weer buiten bij zijn vader of moeder gebracht.

Het was een zeer geslaagde middag voor iedereen! En de Sint heeft beloofd dat hij volgend jaar weer langs komt……;)

Dank aan alle vrijwilligers, hulpouders, docenten en assistenten,  samen hebben we een onvergetelijk feest georganiseerd!!

Groetjes van Saskia en Nancy

TOOS Evenementen Team

P.S.: vond je het leuk om mee te helpen?
Meld je dan aan om ons team te komen versterken of gewoon te assisteren bij het volgende evenement.