06 december 2015  |  TOOS Evenementen Team

Sint en Pieten bezoeken TOOS PLAZA

Op zaterdag 21 november was het een grote drukte bij TOOS in Waddinxveen. Er waren 55 kinderen aanwezig om het Sinterklaasfeest te vieren.We hadden 14 hulpouders en die kregen allemaal een groepje van totaal 8 kinderen onder hun hoede. Nadat de kinderen in groepjes waren ingedeeld en hun jassen en schoenen uit hadden gedaan, kon het feest beginnen.

Eerst gingen ze naar de danszaal waar ze met z’n allen gingen zingen en springen in afwachting van de Sint en zijn Pieten.
Rond 12.15 uur kwam hij binnen bij TOOS Plaza. Hij had dit jaar 6 pieten meegenomen.
Dansjuf Margreet heette de Sint en zijn Pieten welkom en na wat gezongen te hebben met elkaar,  kon men in groepjes aan de gang gaan met de spelletjes enz.

De kinderen leerden in de danszaal een Pietendansje, konden klimmen en klauteren op een echte Pietenbaan, hebben spelletjes gedaan en een kleurplaat ingekleurd, maar ze gingen ook op bezoek bij Sinterklaas. En ze konden in hoekje rustig kijken naar een DVD van Kleine Klaas.

De hele middag klonken er Sinterklaasliedjes door TOOS Plaza.
Ook kregen de kinderen tussendoor genoeg te drinken en te snoepen.

Aan het eind van het feest lieten de kinderen het ingestudeerde Pietendansje aan Sinterklaas zien.
Toen was het tijd voor de cadeautjes, maar die waren verstopt in een kast in de danszaal die op slot zat. De Hoofdpiet moest ‘m open maken met een steen. Drie keer kloppen en dan zou hij open moeten gaan. Eerst lukte het niet,  maar later ging hij open.


De kinderen werden verdeeld op leeftijd en in jongens/meisjes  om een pakje te krijgen van de Pieten.Daarna zongen ze nog een afscheidslied en gingen de Sint en zijn Pieten weer weg.
Voor alle hulpouders, dansjuffen en alle andere hulp was er een lekkere schoenletter van chocolade.
Toen werden de jassen en schoenen weer opgezocht en aangedaan en werd een ieder weer buiten bij zijn vader of moeder gebracht.
Het was een zeer geslaagde middag voor iedereen.
We hopen dat hij volgend jaar weer langs komt.

Groetjes van Yessica, Agnes en Nancy (TET commissie).