29 september 2014  |  Turn Team Heren

Selectietest bij TOOS Turn Team Heren

Op zaterdag 11 oktober a.s. zal weer de jaarlijkse selectietest gehouden worden van het TOOS Turn Team Heren. Deze test is bestemd voor alle jongens van vijf tot twaalf jaar, die graag meer willen doen dan alleen maar baltiek of gym.
Als uit deze test blijkt dat je goed kunt turnen en / of talent hebt, kun je worden uitgenodigd voor een stageplekje bij het TOOS Turn Team Heren. De selectietest zal worden gehouden in TOOS Plaza en duurt van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur.

Voordat turners echt doorstromen naar het TOOS Turn Team, vindt een proefperiode plaats, die start na de herfstvakantie en zal duren tot aan de kerst. Na deze periode worden enkele jongens uitgenodigd om bij het Turn Team te komen trainen.

TOOS heeft al sinds de jaren zestig een Turn Team voor heren. Deze turners trainen een aantal uren meer dan het ene uur recreatiegymnastiek / baltiek wat de meeste leden bij TOOS volgen. Dat wil zeggen dat ze zich specialiseren in de onderdelen vrije oefening (of lange mat), paardvoltige, ringen, sprong (over de pegasus),  brug en rekstok.

Als de turners eenmaal een aantal losse elementen beheersen,  dan kunnen ze oefeningen laten zien op deze toestellen en kunnen ze deelnemen aan wedstrijden in de regio of zelfs landelijk. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Geïnteresseerden voor de selectietest kunnen zich aanmelden bij de hoofdtrainer van het TOOS Turn Team Heren: Anton Stoter. Per telefoon: 06-16306944 of per e-mail: antonstoter@hotmail.com.