05 oktober 2016  |  Ouder- en kindgym

SANNE WEVERS BALK LES BIJ OUDER- EN KINDGYM

Tijdens de Ouder- en Kindgymlessen bij TOOS op dinsdag, donderdag en zaterdag hebben de peuters een Sanne Wevers balkles gehad. Sanne Wevers heeft voor Nederland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een historische gouden medaille gewonnen  op het toestel balk. De kindjes bij TOOS in de leeftijd van 1 tot 4 jaar konden ook oefenen op diverse balken.

De balk van Sanne Wevers is maar 10 cm breed, de balken, planken en banken voor de peuters waren gelukkig iets breder. Maar sommige kinderen durfden ook over de hele smalle balk te lopen. Lopen over de balk, over een blokje stappen of zelfs een rondje draaien net als Sanne’s pirouettes, de peuters deden het allemaal onder begeleiding van de papa’s, mama’s of opa’s en oma’s. Na afloop even met z’n allen op de balk voor de foto. Ze verdienden allemaal een “gouden medaille”.

Ook interesse in Ouder- en Kindgym? Dat kan want bij Dans- en Turnvereniging TOOS zijn bij haar 6 lessen Ouder- en Kindgym weer enkele plaatsen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 1 t/m 3 jaar.

In TOOS Plaza aan de Staringlaan 18 geeft TOOS les aan zowel de peuter als de meegekomen ouder of opa en oma. Met ballen, touwen, blokjes en ander klein en groot materiaal wordt er gewerkt met en door de peuter en ouder.
De peuters ontdekken spelenderwijs samen met hun ouders vele leuke oefeningen die de basis grondvormen weergeven van de gymnastiek.
Liedjes en spelletjes komen natuurlijk ook veel aan bod en natuurlijk klimmen en klauteren op de grote toestellen, springen, rollen of spelen met ballen, blokken of pittenzakken.

De kinderen kunnen al naar de lessen toe als ze zelfstandig kunnen lopen.

Er worden bij TOOS zes Ouder- Kindgymnastieklessen gegeven:
Maandagmorgen van 9.15 – 10.15 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Sandra de Klerk.
Dinsdagmorgen van 9.00 – 10.00 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Willem Jan Kerkhoven.
Woensdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Emmie de Graaff.
Donderdagmorgen van 9.00 – 10.00 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Willem Jan Kerkhoven.
Vrijdagmorgen van 9.30 – 10.30 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Margreet Zuidam.
Zaterdagmorgen van 9.00 – 10.00 uur (1 – 3 jarige kinderen) o.l.v. Willem Jan Kerkhoven (helaas nu een wachtlijst).

Veel meer informatie over tijden, prijzen, leeftijden kunt u krijgen in de zaal door mee te doen of bij TOOS (tel. 0182 – 613839 / 640277 / www.tooswaddinxveen.nl).

Alle nieuwe leden mogen in ieder geval 2 keer op proef mee doen.