30 januari 2013  |  Turn Team Heren

Roeland Sleijpen Regionaal Turnkampioen

 Zaterdag 26 januari werd in het thuishonk van jazzdans- en turnvereniging TOOS Waddinxveen: TOOS Plaza, het tweede deel van de regionale kampioenschappen voor herenturnen gehouden. Naast een zeer soepel georganiseerde wedstrijd was er ook sportief succes: TOOS turner Roeland Sleijpen werd regionaal kampioen.

In totaal kwamen zes heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie. Nils Eriks en Wouter de Jong beten het spits af in categorie Instap 10. In een sterk bezet deelnemersveld deden deze jonge mannen het prima: Nils werd 8e en Wouter eindigde als 12e.

In de categorie Pupil 9 turnden Jelle Jacobs en Davey Qualm voor TOOS. Davey deed het zeer goed en deed mee in de strijd om de medailles. Zijn geluk was dat er wegens het grote aantal deelnemers vier medailles beschikbaar waren gesteld: hij kwam uit op de vierde plaats. Jelle deed het ook prima en werd 19e.

Roeland Sleijpen kwam namens het ETEC TOOS Turn Team uit in categorie Pupil 8. Helaas moest zijn teamgenootje Michael Stam afzeggen wegens een blessure. Roeland turnde een dijk van een wedstrijd en mocht zeer terecht een gouden medaille mee naar huis nemen.

Als laatste kwam Wout de Vos in actie in categorie Pupil 10. Hij turnde een zeer goede wedstrijd en had net zoals Davey het geluk dat er vier medailles beschikbaar waren gesteld, want ook hij werd vierde.