02 november 2013  |  Twirlen

Renske Luijendijk Sportvrouw van het jaar in Waddinxveen

Op vrijdag 18 oktober is Renske Luijendijk gekozen tot sportvrouw van het jaar in Waddinxveen. In het Coenecoop College werden de eerste sportverkiezingen van Waddinxveen gehouden en de jury heeft Renske tot sportvrouw van het jaar gekozen.

Dit jaar werden voor het eerst de Sportverkiezingen in Waddinxveen gehouden. Deze eerste verkiezing werd georganiseerd door de Waddinxveense Lions Tsuytende vereniging in samenwerking met de sportclubs uit Waddinxveen. Ook TOOS had een aantal sporters genomineerd.

In de afgelopen maanden zijn door de sportverenigingen sporters in verschillende categorieën aangemeld, die goed gepresteerd hebben in het seizoen 2012/2013. De jury heeft uit de genomineerden de winnaar bepaald. De jury bestond uit wethouder Dorenda Gerts, oud Europees kampioen boksen Marichelle de Jong en Dick de Nijs namens de organisatiecommissie.

TOOS had 4 sporters genomineerd: de turners Erik Koppenaal en Laurens de Vries in de categorie Sporttalent tot en met 19 jaar (jongens), de twirlster Maaike Luijendijk in de categorie Sporttalent tot en met 19 jaar (meisjes) en natuurlijk de twirster Renske Luijendijk in de categorie Sportvrouw.
Helaas vielen Erik, Laurens en Maaike buiten de prijzen maar we zijn erg trots dat onze Renske is verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Renske had de volgende prestaties in het afgelopen jaar:
– Promotie met Duo Twirling met Renske Luijendijk naar Intermediate.
– 12e op voorrondes NK 2013 Duo Twirling Beginner.
– 17e op voorrondes NK 2013 Rhythmic Twirl Intermedaite.
– 2e op Nederlandse Kampioenschappen 2013 met onderdeel Super X Strutting Intermediate.

En de motivatie tot sportvrouw voor het jaar was:
Het seizoen van Twirlen is niet een schooljaar, maar een kalenderjaar. Renske heeft een succesvol 2012 achter de rug, met als mooie afsluiting een 2e plaats op de Nederlandse Kampioenschappen 2013.
Ze heeft na het NK besloten te stoppen met Twirlen, na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest. Op haar 2e kwam ze er al mee in aanraking en op haar 6e mocht ze lid worden van de eerste vereniging. In haar carrière heeft ze meerder mooie prijzen, promoties en plaatsingen behaalt. Zo heeft ze meerdere malen een 3e, 2e of 1e plek op de Nederlandse kampioenschappen gehaald, zowel solistisch, als in duo- en teamverband.
Met als grote trots in 1999 Europees kampioen met duo, in 2009 Wereldkampioen met Pompomteam en tweede met Team Sectie C. En afgelopen jaar, 2012, een 2e plaats op de Wereldkampioenschappen met Pompomteam.
Tevens is zij al meerdere jaren actief aan het les geven, waarmee ze met haar leerlingen ook al een aantal successen heeft geboekt.  In 2010 heeft ze een twirlafdeling bij onze verenging opgericht, die momenteel meerder teams en solisten kent. Ze timmert hard aan de weg.