13 januari 2017  |  Turn Team Heren

Regiokampioenschappen turnen zaterdag 21 januari 2017

Zaterdag 21 januari worden in de Turn- en Sportzaal van TOOS Plaza de Regiokampioenschappen voor jongens- en herenturnen gehouden. Uit alle windstreken van Zuid Holland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen op het podium.

Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen bijna 140 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich Provinciaal kampioen noemen.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens turnen op de vloer, voltige, rekstok, brug, ringen en sprong. De jongens komen uit in de niveaus:  1e, 2e en 3e divisie. De meeste jongens trainen tussen de 1 en 5 uur per week.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De eerste wedstrijd begint om 8.15 uur, de tweede wedstrijd begint om 11.45 uur, de derde wedstrijd om 14.00 uur en de laatste wedstrijd om 17.15 uur.

Vanuit TOOS doen diverse turners mee: Niels Romijn, Damian Rook, Naud van Egmond, Auke de Lange, Julian van Herk, Jelle Versluis en Victor Moons. Zij gaan proberen de medailles in Waddinxveen te houden.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Voor toegang wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor meer informatie: Willem Jan Kerkhoven.