03 januari 2016  |  Turn Team Heren

Regiokampioenschappen turnen in Waddinxveen

Zaterdag 30 januari worden in de Turnzaal en Sportzaal van TOOS Plaza de Regiokampioenschappen voor jongens en heren turnen gehouden. Uit alle windstreken van Zuid Holland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen op het podium.

Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 200 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich Provinciaal kampioen noemen.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens turnen op de vloer, voltige, rekstok, brug, ringen en sprong. De jongens komen uit in de nivo’s; 2e, 3e, 4e en 5e divisie. De meeste jongens trainen tussen de 1 en 5 uur per week.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 7.45 uur, 2e wedstrijd begint om 11.00 uur, de 3e wedstrijd om 14.15 uur en de laatste wedstrijd om 17.30 uur.

Vanuit TOOS doen Eric Smeels, Auke de Lange, Damian Rook, Naud van Egmond, Niels Romijn, Julian van Herk, Jelle Versluis, Voctor Moons, Nils Eriks, Wouter de Jong en Steijn Verhorik mee, ze gaan proberen medailles in Waddinxveen te houden.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Voor toegang wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Vrijwilligers om voor, tijdens of na de wedstrijd te helpen zijn ook heel erg welkom, zie in de lijst wat voor leuke klussen er te doen zijn.

Vrijwilligers gezocht

Voor meer informatie: Willem Jan Kerkhoven (0182 – 613839 / info@tooswaddinxveen.nl)