05 januari 2014  |  Turn Team Heren

Regiokampioenschappen turnen in Waddinxveen

Zaterdag 25 januari worden in de Turnzaal en Sportzaal van TOOS Plaza de Regiokampioenschappen voor jongens en heren turnen gehouden. Uit alle windstreken van Zuid Holland komen de beste turners naar Waddinxveen om een plaats te verdienen op het podium.

Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en gastvereniging Jazzdans- en Turnvereniging TOOS, doen ruim 200 turners mee. Zij kunnen in hun wedstrijden laten zien wat ze in de afgelopen tijd hebben geleerd en de beste turners kunnen zich Provinciaal kampioen noemen.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens turnen op de vloer, voltige, rekstok, brug, ringen en sprong. De jongens komen uit in de nivo’s; 2e, 3e, 4e en 5e divisie. De meeste jongens trainen tussen de 1 en 5 uur per week.
 
De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 7.45 uur, 2e wedstrijd begint om 11.00 uur, de 3e wedstrijd om 14.15 uur en de laatste wedstrijd om 17.30 uur.

Vanuit TOOS doen zes turners mee aan deze wedstrijd, namelijk Davey Qualm, Wouter de Jong, Nils Eriks, Steijn Verhorik, Rik Tijhuis en Victor Moons.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel Waddinxveense toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Voor toegang wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie: Willem Jan Kerkhoven (0182 – 613839 / info@tooswaddinxveen.nl)